Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor accountants

Donderdag 25 mei 2023

Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor Accountants
Silverfin en PKIsigning ontwikkelen software integratie voor Accountants

Het cloudplatform voor accountants en geautomatiseerde reporting (Silverfin) krijgt een directe aansluiting op het cloudplatform voor digitaal ondertekenen (PKIsigning).

Veenendaal 25 mei 2023: Softwarebedrijven Silverfin en PKIsigning kondigen een nieuwe integratie aan.

Daarmee is het voor gebruikers van beide toepassingen mogelijk om het hele accountants proces te automatiseren. De integratie is kosteloos en direct inzetbaar. Integraties zoals deze zijn de sleutel voor datagedreven accountantskantoren.

Beide bedrijven kenmerken zich door een uitgesproken visie op data, (open) connectiviteit en geautomatiseerde werkprocessen. De software integratie komt dus niet als een verrassing. Door de realisatie van de integratie kunnen kantoren slim jaarrekeningen samenstellen én de afwikkeling versnellen.

Deze integratie faciliteert accountants op twee belangrijke vlakken:

  1. het elektronisch ondertekenen van de diverse documenten, zowel intern (de accountant) als extern (directeuren, eigenaren, aandeelhouders en vertegenwoordigers)
  1. het rechtstreeks aanbieden van het XBRL-bericht aan de uitvragende partij, namelijk de Kamer van Koophandel en de banken.

In combinatie met de ‘slimme’ communicatie-tool en Insights hebben accountantskantoren grip op de volledigheid en tijdigheid van de afronding van het samenstelproces.

Dirk Kreijkes, algemeen directeur PKIsigning: “Als PKIsigning zijn we blij met deze stap. We willen het voor de beroepsgroep zo eenvoudig mogelijk maken. Deze integratie draagt daaraan bij. Het past goed bij onze kijk op een datagedreven toekomst. Mooi dat we onze expertise rond PDF- en XBRL-signing kunnen toevoegen aan Silverfin.”

“Wij werken naadloos samen met de bekendste financiële systemen ter wereld” zegt Joris van der Gucht, Co-founder Silverfin. “Digitaal ondertekenen met PKIsigning maakt daar vanzelfsprekend een belangrijk deel van uit. Je hoeft de klant niet te vragen hun vertrouwde systeem te veranderen. Wij sluiten hun data gewoon op Silverfin aan en brengen alles samen in onze gestructureerde datahub.”

Over PKIsigning:

PKIsigning is een online platform voor het digitaal ondertekenen én veilig verzenden van berichten. PKIsigning onderscheidt zich door extra (juridische) zekerheid toe te voegen. Bijvoorbeeld bij documenten waar de geldigheid van de elektronische handtekening niet ter discussie mag staan. Een gebruiksvriendelijke interface voor de klanten en ondertekenaars zorgen voor extra gemak. De SaaS-software is door moderne technieken en open standaarden eenvoudig te integreren in bedrijfsprocessen. Meer dan 200 organisaties – van zzp’er tot multinational – wikkelen dagelijks hun documenten af via PKIsigning.
Meer informatie: www.pkisigning.nl
Overzicht van alle integraties: www.pkisigning.nl/integraties

Over Silverfin:

Silverfin is het cloudplatform dat accountants succesvol maakt. Het verhoogt de efficiëntie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid van je compliance én ondersteunt de ontwikkeling van je adviesverlening.

Silverfin haalt financiële data rechtstreeks uit de systemen van je klant en host ze veilig in één Cloud Structured Data Hub. Templates zullen vervolgens accounting workflows standaardiseren en automatiseren, en de datahub gebruiken om compliance eenvoudig, snel en accuraat te maken.

Toonaangevende kantoren gebruiken Silverfin ook om hun adviesverlening krachtiger te maken. Het is eenvoudig om data en trends te bekijken over het klantenportfolio heen en automatische meldingen waarschuwen je voor risico’s of identificeren opportuniteiten om extra advies of dienstverlening te verkopen.

Ga voor meer informatie naar de Silverfin website: www.silverfin.com
Meer informatie over onze integraties: https://www.silverfin.com/nl/community

Kennismaken met PKIsigning?