Digitaal ondertekenen eenvoudig integreren in je software

PKIsigning loopt voorop als kennispartner en de technologische implementatie van digitaal ondertekenen binnen de EU. Jij kunt daarvan profiteren door op eenvoudige wijze ons complete platform te integreren dankzij de open API.

Partner worden

We snappen als geen ander hoe integreren werkt! De eerste versie van ons product was een embedded service voor andere softwareapplicaties. Samenwerken zit dus in ons DNA. Inmiddels is ons platform sterk doorontwikkeld en hebben we uitgebreide integratiemogelijkheden. 

Voor Softwarebedrijven / Saas-leveranciers / MSP’s / Brancheorganisaties / QTSP-ers

Voordelen voor partners:

 • Gebruik maken van Open API inclusief ondersteuning
 • Ontvangst van periodieke updates, toegang tot kennisbank & kennisdeling vanuit PKIsigning
 • Gratis gebruik van acceptatieomgeving
 • Gratis gebruik van productieomgeving voor één gebruiker
 • Online vermelding op Integraties – PKIsigning en samen verkennen van marketingkansen

Integratie- en samenwerkingsvormen voor partners

Meerdere manieren om samen te werken rondom het PKIsigning-platform

Integratiepartner API - Platform

We bieden meerdere mogelijkheden om de functionaliteit van ons platform te integreren. Onze API maakt gebruik van moderne technieken en is uitgebreid beschreven om integratie zo simpel mogelijk te maken. Wij helpen partijen graag op weg zodat de integratie binnen dezelfde sprint kan worden opgeleverd. Neem voor aanvang van de integratie contact met ons op via support@pkisigning.nl

De gemakkelijkste manier om te integreren is op basis van een compleet aanleverrequest met daarin de te ondertekenen documenten, inclusief gegevens van de ondertekenaars. Je ontvangt een webhook zodra ondertekening heeft plaatsgevonden, zodat je met de tweede API-call het ondertekende document inclusief bewijslast kunt ophalen.

Voor dit scenario zijn deze specificaties relevant:

Je kunt ook voor kiezen voor een meer flexibelere integratie. Hiermee is het mogelijk om verzoeken aan te maken en separaat personen en acties toe te voegen. Dit is bijvoorbeeld handig als je voor verzending nog een placeholder of achtergrond wilt toevoegen aan het te ondertekenen document.

Voor dit scenario zijn onderstaande specificaties relevant:

Het is goed om te weten dat onze API niet alleen het ondertekenen van (meerdere) documenten ondersteunt, maar ook acties zoals: goedkeuren (PDF/SBR inclusief afleveren naar uitvragende partij), Linking & Signing (SBR Assurance), veilig afleveren en sealen.

Voor meer informatie neem contact met ons op via support@pkisigning.nl

Microsoft integrator (Power Platform)

Onze Power Automate connector is door Microsoft gecertificeerd en door iedereen te gebruiken. Power Automate is onderdeel van het Power Platform van Microsoft. In deze omgeving is het mogelijk om taken te automatiseren en hiervoor gebruik te maken van diverse gekoppelde applicaties zoals Teams en SharePoint, maar ook niet-Microsoft producten zoals PKIsigning kunnen worden aangesproken via Power Automate. Daarbij neemt Power Automate de complexe logica voor het inrichten van de koppeling bijna helemaal weg, waardoor ook niet-IT-ers zelf taken kunnen inrichten.

Power Automate werkt met triggers. Een trigger is een gebeurtenis die wordt waargenomen door het systeem. Zo kan het systeem reageren op e-mails die binnenkomen, berichten die worden geplaatst op Teams, of een formulier dat wordt ingevuld met Microsoft Forms. In het geval van PKIsigning kan er een actie starten op het moment dat een verzoek van status wisselt. Bijvoorbeeld als een verzoek volledig is ondertekend en de status is veranderd naar Afgerond.

Wanneer een trigger optreedt kan door middel van functionele of technische bouwblokken een proces worden ontworpen, waarbij ieder bouwblok een stapje van dit proces uitvoert: een document downloaden van PKIsigning, dit document opslaan in SharePoint, een email sturen naar het secretariaat of een bericht versturen naar een team in Microsoft Teams.

Hieronder een kleine greep uit de bouwblokken die PKisigning zal ondersteunen in Power Automate:

 • Een verzoek aanmaken
 • Een document aan een verzoek toevoegen
 • Een ondertekenaar aan een verzoek toevoegen
 • Het verzoek klaarzetten ter ondertekening
 • Een trigger starten als een verzoek wijzigt van status (waaronder Afgerond en Afgewezen)
 • Een ondertekening intrekken
 • Een herinnering versturen
 • Een ondertekend document ophalen

Meer informatie over onze Power Automate connector vind je hier.

QTSP

Een QTSP is een term die in de Europese Unie wordt gebruikt in het kader van de eIDAS-verordening (Electronic Identification, Authentication and Trust Services). Een QTSP is een organisatie die vertrouwensdiensten levert, zoals het uitgeven van digitale certificaten, elektronische handtekeningen, tijdstempels, en authenticatiediensten, die voldoen aan de strikte eisen van de eIDAS-verordening.

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekwalificeerd ondertekend op basis van een cloud certificaat (HSM) waarbij gebruik wordt gemaakt van je mobiel. Op dit moment is het met PKIsigning mogelijk om met een gekwalificeerd middel te ondertekenen van onderstaande QTSP’ers:

 • Cleverbase
 • Digicert
 • Digidentity
 • Itsme
 • KPN

Staat jouw aanbieder van digitale certificaten hier niet bij, of wil je integreren? Neem dan contact met ons op.

Enterprise whitelabel

Het PKIsigning platform is compleet in eigen look-and-feel van jouw organisatie te branden. Alles is hiermee te personaliseren. Dit kan ook op Whitelabelniveau. Hiermee kun je het PKIsigning platform aanbieden aan jouw klanten. Je bent zelf in control over welke klanten je onboard en of zij ook hun eigen branding mogen gebruiken. Neem contact met ons op via support@pkisigning.nl om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Samenwerkingspartner overig

Bij PKIsigning geloven we in de kracht van samenwerking en de duurzame relatie. Als toonaangevende leverancier van SAAS-software streven we ernaar om onze klanten te voorzien van innovatieve, betrouwbare en gebruiksvriendelijke software die hun bedrijfsprocessen transformeert en optimaliseert.

Wij zijn voortdurend op zoek naar resellers, integratiepartners of andere type partners.

Ben jij die potentiële partner die net als ons gelooft in de kracht van samenwerking? Neem dan contact met ons op via support@pkisigning.nl.

De integratie van PKIsigning is soepel verlopen. In een aantal dagen hadden we de API al geïntegreerd

Glenn Cambré, developer bij AdminPulse

 

 

Wat verwachten we van jou als partner?

 • Je neemt security & privacy serieus. Bij voorkeur ben je ISO27001 gecertificeerd, anders hebben we hierover een gesprek.
 • Je verdiept je in digitaal ondertekenen om de verschillen tussen PKIsigning en de markt goed te (onder)kennen.
 • Je ondertekent digitaal een kort statement waarin we met elkaar enkele afspraken maken over de samenwerking, delen van data en veiligheid.

Proces van aansluiten als partner

Stap 1: meld je bij ons team

Vul het contactformulier in of meld je bij ons team

Stap 2: verkennend gesprek

Er vindt een verkennend gesprek plaatst en daarna een interne beoordeling

Stap 3: vervolg intake

In geval van een partnership zonder integratie kan het zijn dat er een vervolggesprek of training plaatsvindt. 

Stap 4: ontwikkelfase

In geval van een integratie partner gaan we de ontwikkelfase in, deze bestaat uit de volgende stappen

 1. Een initiatie gesprek
 2. Ontvangst van (toegang) tot middelen en het platform
 3. Ontwikkeling
 4. Testen en uitvoeren van een pilot
 5. Documentatie
 6. Demo presentatie en release

Stap 5: publicatie en marketing

Meeting met marketing en voorbereiding marketingactiviteiten en publicatie.

Direct aan de slag met ons team?