BproCare ‘Techniek aanwenden voor een maatschappelijke missie’

Interview met Martijn Boshuis (directeur BproCare)

Dinsdag 23 mei 2023

BprCare en PKisigning
BprCare en PKisigning

Martijn is -sinds kort- directeur bij BproCare. Met zijn team wil hij bijdragen aan verlaging van druk in de zorg en vrijheidsbeperkingen bij cliënten, waar mogelijk wegnemen. Het bedrijf ontwikkelt daarvoor een platform voor zorgdomotica. Meer dan 85 instellingen maken inmiddels gebruik van de technologische oplossingen. Het bedrijf is door de groei ook genoodzaakt om naar haar eigen processen en structuren te kijken. Kwaliteitsverbetering staat hierbij centraal. Het online software platform van PKIsigning helpt ze hierbij.

BproCare is een bedrijf dat actief is in de zorg. Zorgcommunicatie maakt onderdeel uit van het, door BproCare ontwikkelde, zorgdomotica platform. Hierbij kun je denken aan alarmering, communicatie met beeldbellen, telefonie tussen zorgverleners en cliënten. Hierbij wordt gewerkt met apparaten en sensoren, waar ze er zelf ook een aantal van ontwikkelen.

Druk op de zorg verlagen

Martijn: “Ons doel is de druk op de zorgmarkt verlagen. Het zal er niet direct mee opgelost zijn, maar we willen eraan bijdragen. Er komen steeds meer ouderen die zorg nodig hebben en er zijn steeds minder werkenden. Een dubbele vergijzing als het ware. Je kunt met onze hulpmiddelen de druk verlagen door de inzet van techniek.”. Naast deze missie legt het bedrijf het accept op het wegnemen van vrijheidsbeperkingen bij cliënten. Martijn: “Als je een beperking hebt, ben je vaak gekluisterd aan je bed of rolstoel. Dat geeft vrijheidsbeperkingen. Liften, verlichting enzovoorts kan men moeilijk bedienen. Voor elke van deze situaties proberen we passende technologische oplossingen te zoeken. Denk aan een cliënt die met behulp van oogsturing bepaalde zaken kan bedienen, of de zorg kan oproepen.”

Snijvlak van zorg en techniek

Martijn zet zich met zijn groeiende team in om samen met zorggebruikers en zorgverleners naar technologische oplossingen te zoeken. Het gaat niet alleen om techniek merkt hij op, voor de collega’s gaat het ook om de maatschappelijke missie.

“Je wilt je zaken netjes geregeld én getekend hebben

Het bedrijf is volop in ontwikkeling. Martijn is nu anderhalf jaar betrokken: “processen en structuren moeten nog worden opgezet. Ook in termen van documenten en contracten. Afgelopen jaar zijn al veel stappen gezet. Zo werken we hard aan certificeringen voor NEN7510 en ISO27001. We leggen steeds meer afspraken vast, bijvoorbeeld met medewerkers, klanten en leveranciers. Je wilt je zaken netjes geregeld én getekend hebben. In deze professionaliseringsstap zitten we.”

E-mailen van contracten is gedoe

Als onderdeel van deze stappen is het bedrijf op zoek gegaan naar een platform voor het afsluiten en ondertekenen van contracten. Martijn: Het voordeel van een ondertekenplatform is dat je bewaking hebt op je proces van ondertekenen. Als je iets per e-mail uitstuurt vraag je je allereerst af of het rechtsgeldig is en je moet zelf bewaken of iets terugkomt. Of je krijgt gedoe met printen en scannen.  Dan zijn de documenten niet meer doorzoekbaar daarna.” Het bedrijf ging op zoek naar een passende oplossing. Martijn is geen onbekende met de wereld van digitaal ondertekenen. Alle partijen die er actief zijn, waren hem bekend. Hij eindigde zijn zoektocht bij PKIsigning.

Klein en toegankelijk

Martijn vertelt overtuigend: “De voorname keuze voor PKIsigning komt omdat het een Nederlands bedrijf is. Klein en toegankelijk. Het platform vind ik heel prettig werken. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, maar ik merk dat PKIsigning heel erg open staat voor feedback en verbetering. Dat is echt een plus.”. Na de start met PKIsigning ging Martijn zelf aan de slag om een stukje extra automation toe te passen door de integratie met Microsoft Power Automate, hij vervolgt: “Echt krachtig dat PKIsigning hiermee bezig is. Het geeft kansen qua procesversnelling en deze focus onderscheidt PKIsigning van andere partijen.”

“Klanten in de zorg komen er prima uit met PKIsigning, verbazingwekkend goed

Op papier ondertekenen met taart

BproCare ondertekent inmiddels intern alle documenten die van een handtekening voorzien worden. Bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten en documenten rondom informatiebeveiligingsbeleid. Ook alle overeenkomsten met klanten, SLA’s en verwerkersovereenkomsten ondertekent hij digitaal. Bijna allemaal ligt Martijn met een knipoog toe: “Behalve als we een taartmoment plannen. Dan doen we het nog even op papier om het de juiste beleving te geven”.

Lukt het in de zorg om met partijen digitaal te ondertekenen? “Klanten in de zorg komen er prima uit met PKIsigning, verbazingwekkend goed. Fijn dat je mensen kunt uitnodigen via een platform. Het helpt ons zeker.”

Toegevoegde waarde naar de markt brengen

Op de vraag hoe Martijn – in alle eerlijkheid- aankijkt tegen de organisatie PKIsigning geeft hij een compliment, maar ook een tip: “Fijne omvang en daardoor toegankelijk, dat heb ik al genoemd. De uitdaging voor jullie zit in, hoe de mooie toegevoegde technologieën zoals Power Automate ook voor breder publiek toegankelijk gemaakt kan worden. PKIsigning is een eagere– club met slimme mensen die mooie dingen maken. De kunst zit in het toegankelijk vermarkten van de oplossingen naar iedereen. Dat kan jullie nog veel gaan brengen. “

Kennismaken met PKIsigning?