PKIsigning genomineerd voor de Gouden Zandloper, dé juridische prijs in Nederland

14 juni 2023

De Gouden Zandloper, de juridische prijs in Nederland
De Gouden Zandloper, de juridische prijs in Nederland

PKIsigning, een jonge en toonaangevende speler op het gebied van digitale ondertekening, is genomineerd voor de Gouden Zandloper. Dat werd vandaag bekend gemaakt via het platform Advocatie. PKIsigning is in deze 18de editie genomineerd in de categorie “Legal Innovation Award”.

Deze fraaie erkenning onderstreept de toewijding van PKIsigning op het gebied van innovatie rond de digitale handtekening. De nominatie kwam tot stand via een uitgebreid proces. De zevenkoppige jury kwam de afgelopen weken samen om zich over de verschillende categorieën te buigen. Afgelopen vrijdag kwamen bovendien diverse inzenders voor de categorieën Legal Innovation en de ESG award langs tijdens het juryberaad om hun inzending live te pitchen.

Onderscheidende ondertekensoftware

Ook PKIsigning presenteerde daar het onderscheidend vermogen van het online softwareplatform: meer juridische zekerheid én meer gemak bij de digitale handtekening. Daarbij werden enkele unieke features van het platform toegelicht rondom data assurance, veilig delen van stukken, online identiteitscontroles, gekwalificeerd ondertekenen vanuit de cloud en het detached certificate.

PKIsigning heeft in korte tijd al honderden bedrijven aangesloten op het platform, voornamelijk kantoren die zich goed verdiepen in de juridische- en compliance aspecten van de digitale handtekening. Via de software kan op eenvoudige wijze geavanceerd (AES) of gekwalificeerd (QES) worden ondertekend conform de Europese eIDAS wetgeving. Er wordt daarbij op slimme wijze extra bewijslast samengesteld die van dienst kan zijn in procedures.

#Legaltech

De nominatie is voor de categorie “Legal Innovation”, daar gaat het om dé innovatie binnen de juridische dienstverlening. Innovatie met meerwaarde voor een client, een verfrissende oplossing voor een bestaand juridisch probleem, vernuftige vormen van legal tech of concept dat bijvoorbeeld de rechtsgang vereenvoudigd.

De jury bestaat uit Yu Lian de Bakker (PVH Europe, voorzitter), Bas Beljaars (Loyens & Loeff), Harm Cammel (Voxius), Nathalie Gloudemans-Voogd (Finnius), Ebbo Haantjes (ICTRecht), Kirsten Maes (Van Benthem & Keulen) en Ivar Timmer (Hogeschool van Amsterdam). De winnaars worden op donderdag 7 september 2023 in Amsterdam bekendgemaakt.

Meer informatie: goudenzandlopers.nl

Kennismaken met PKIsigning?