9altitudes: Verbeteren van Bedrijfsintelligentie voor Microsoft Dynamics in het MKB

Donderdag 1 juni 2023

PKIsigning heeft een belangrijke rol gespeeld in de verbetering van de bedrijfsvoering van 9altitudes.
PKIsigning heeft een belangrijke rol gespeeld in de verbetering van de bedrijfsvoering van 9altitudes.

9altitudes is een toonaangevend bedrijf, dat zich richt op het uitvoeren van Business Intelligence (BI) projecten, voor internationaal georiënteerde bedrijven in het MKB die gebruikmaken van Microsoft Dynamics. Het bedrijf biedt zowel technische als functionele ondersteuning bij bedrijfskundige vraagstukken en maakt daarbij gebruik van geavanceerde technologieën.

We ontmoeten Klaas Mollema, oprichter van Hillstar (recent onderdeel geworden van 9altitudes)

De reis naar waar het bedrijf vandaag de dag staat begon in 2012. Klaas: “In 2012 starten met z’n tweeën als Hillstar, met de ambitie om een dienstverlener te bouwen die klanten helpt om slimmer te werken. Business Intelligence moest je in die tijd als begrip nog uitleggen. BI stond gelijk aan SQL en Microsoft Excel, dat was het.”

Data werd moeilijker te ontsluiten

De afgelopen 5 jaar heeft 9altitudes grote veranderingen doorgemaakt, waaronder de opkomst van de cloud. Klaas legt uit: “Onze wereld is enorm veranderd, met name door de cloud. Business apps die naar de cloud gingen, maar data die gek genoeg ineens moeilijker te ontsluiten werd. Doordat online API’s soms beperkte datasets bevatten. Dat gaf juist de uitdaging. Vooral voor de klanten.”

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft 9altitudes continu gewerkt aan het ontwikkelen van hun oplossing BIRDS (zie birds.bi). Klaas benadrukt: “Wij hebben onze applicatie en technologie steeds verder verfijnd om te zorgen dat die hobbels weggenomen konden worden.”

Focus op BI voor Microsoft Dynamics

9altitudes richt zich op bedrijven die Microsoft Dynamics gebruiken. Het creëren van een specialisatie resulteerde een sterke positie in de markt. Klaas legt uit: “Door een focus aan te brengen op bedrijven met Microsoft Dynamics, konden we ons specialiseren en goed in de markt zetten. Het waarom was duidelijk. We weten goed wat we wel en niet doen. We kwamen daar steeds op terug. Door focus is de groei vanzelf gekomen.”

Meer aandacht voor interne kant

Het streven naar operational excellence heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij 9altitudes. Klaas deelt: “Thomas en ik zijn allebei voorhoede spelers. De achterhoede hadden we niet altijd goed voor elkaar. Toen zijn we op zoek gegaan naar mensen met ervaring die onze bedrijfsvoering konden verbeteren.”

Daarnaast heeft 9altitudes geïnvesteerd in het optimaliseren van hun interne processen. Klaas vertelt: “Er is voor de interne kant in de loop der jaren meer aandacht gekomen. Als je kijkt naar contractmanagement bijvoorbeeld. We hebben bijna 300 klanten met allerlei deelopdrachten. Dat werd door één persoon ondertekend.”

PKIsigning heeft een belangrijke rol gespeeld in de verbetering van de bedrijfsvoering van 9altitudes. Klaas legt uit: “Het was een hele puzzel om bij te houden of alle gescande contracten terugkwamen. Als het contractmanagement een bijzaak is van commerciële mensen of het bedrijfsbureau, is het altijd een ondergeschoven kindje. Met PKIsigning hebben we gewoon grip gekregen op dat proces.”

“Met PKIsigning hebben we gewoon grip gekregen op dat proces

Het neemt een zorg weg

Klaas deelt hoe ze in aanraking zijn gekomen met PKIsigning en hoe het hen heeft geholpen: “Ik kende PKIsigning al vanuit de regio. De getekende documenten zijn er, daar kan ik nu op steunen. Wij leveren ook software. Daar zit een EULA-overeenkomst onder. Wel belangrijk om die ook te laten tekenen. Zeker omdat de klant niet altijd deze software installeert, maar wij dat doen. Dus een ondertekenmoment is wel belangrijk. PKIsigning biedt hier een fijn proces voor. Het neemt een zorg weg die je toch ergens in je achterhoofd hebt.”

Op dit moment is zijn eerdere bedrijf Hillstar, onderdeel van 9altitudes, een West-Europese groep van bedrijven, actief in Scandinavië, de Benelux en Frankrijk. Klaas benadrukt: “Wij hebben een oplossing voor Microsoft Dynamics en zij een hele grote groep klanten. Dat is samen een prachtige basis.”

Snelheid van IT-ontwikkelingen

Vragen naar de snelheid van IT-ontwikkelingen, erkent Klaas dat er steeds meer gevraagd wordt van medewerkers en organisaties om bij te blijven. Hij legt uit: “Kennis is en wordt macht. We hebben wel voorsprong, maar zullen op onderdelen ook worden ingehaald. Denk aan OPENAI binnen de Microsoftproducten.”

Klaas ziet kansen voor 9altitudes als consultants om klanten te helpen met de vertaalslag van IT naar de business: “Harde techniek wordt minder spannend. De eindklant kan het zeker niet bijbenen. Hier liggen kansen voor ons als consultants. Als we goed bijblijven kunnen we klanten juist helpen met de vertaalslag van IT naar de business.”

In relatie tot deze kansen benadrukt Klaas ook het potentieel van PKIsigning: “Jullie hebben een stuk software in handen dat wereldwijd ingezet kan worden. Denk groot. Jullie potentieel is enorm.”

Kennismaken met PKIsigning?