Qwoater en PKIsigning bundelen krachten met integratie voor digitale ondertekening van HR-documenten

Donderdag 22 juni 2023

Qwoater, een toonaangevende leverancier voor cloud document management voor de accountancy branche, en PKIsigning, specialist op het gebied van digitale handtekeningen op hoog betrouwbaarheidsniveau, kondigen met trots een nieuwe samenwerking en software integratie aan.

De samenwerking tussen Qwoater en PKIsigning breidt de mogelijkheden rondom digitaal tekenen vanuit Qwoater verder uit. Naast het gebruik van haar standaard ondertekenoptie stelt de nieuwe integratie HR-, salaris, en samenstelprofessionals in staat om documenten snel en eenvoudig digitaal te ondertekenen via de oplossing van PKIsigning. Met deze software integratie kunnen bedrijven -met behoud van de voorkeursoplossing van de klant voor digitaal ondertekenen- efficiënter werken, papiergebruik verminderen en de naleving van regelgeving op het gebied van gegevensbeveiliging verbeteren.

PKIsigning staat bekend om zijn geavanceerde digitale handtekeningtechnologie, die gebruikmaakt van Public Key Infrastructure (PKI) om een hoog niveau van vertrouwen en authenticiteit te bieden. Door deze technologie te integreren in de software van Qwoater, kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit het platform HR-documenten elektronisch ondertekenen met een veilige en Europees erkende handtekening (eIDAS).

Betrouwbare ondertekening

“Dit partnerschap met PKIsigning stelt ons in staat om onze klanten een nog completere documentoplossing te bieden”, aldus Ernesto Lopez Vega, directeur bij Qwoater, “Het digitaal ondertekenen van HR-documenten vraagt om een betrouwbare ondertekening. Soms wil een klant de PKIsigning omgeving gebruiken, dat kunnen we nu aanbieden.”

Mark Bisschop, partnermanager bij PKIsigning: “Dankzij de integratie kunnen we ook voldoen aan de toenemende vraag in het HR-domein. Qwoater is een vooruitstrevende partij met een duidelijke cloudstrategie, dat past goed. Daarnaast is de documentoplossing ook binnen de samenstelpraktijk van een accountants inzetbaar. In die markt zijn we goed vertegenwoordigd en vinden we elkaar ook.“

De integratie van PKIsigning in de cloud document software van Qwoater biedt meerdere voordelen, waaronder:

  • Betrouwbaarheid en juridische geldigheid: Dankzij het gebruik van de technologie van PKIsigning kunnen digitale handtekeningen gezet worden op geavanceerd en gekwalificeerd betrouwbaarheidsniveau, bijvoorbeeld voor arbeidsovereenkomsten.
  • Efficiëntie en tijdsbesparing: Het digitale ondertekeningsproces versnelt de workflow, vermindert de afhankelijkheid van papier en minimaliseert administratieve taken.

De nieuwe software integratie is per direct beschikbaar.

Kennismaken met PKIsigning?