Integreer software voor digitale handtekeningen

PKIsigning API integreren: ontzettend eenvoudig 👨‍💻

Dinsdag 28 mei 2024

PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen
PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen

Digitale handtekeningen en beveiligd documentbeheer worden het steeds belangrijker door toenemende incidenten rond fraude en cybercriminaliteit. Ben jij leverancier van bijvoorbeeld CRM-, document- en dossiersoftware? Kies ervoor om een efficiënte en betrouwbare oplossing te integreren voor het digitaal ondertekenen en het veilig uitwisselen van documenten. Door het toevoegen van deze functionaliteit verrijk je je software in een handomdraai. Het PKIsigning platform onderscheidt zich vanwege zijn eenvoudige manier van integreren, open standaarden en solide ondertekenmethoden.

Vijf redenen waarom de PKIsigning API gemakkelijk te integreren is

 

1. Eenvoudige API-documentatie:

De eerste stap naar een succesvolle integratie is een duidelijke en gedetailleerde documentatie van de API. De PKIsigning API blinkt uit in dit aspect door het leveren van uitgebreide documentatie met voorbeelden (Swagger) en handleidingen. Dit stelt ontwikkelaars in staat om snel aan de slag te gaan en de API te begrijpen zonder complexe leercurves. Alle informatie is in het Engels beschikbaar waardoor het voor iedereen leesbaar is.

2. Flexibele integratiemogelijkheden:

De PKIsigning API biedt flexibele integratiemogelijkheden die kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende toepassingen en systemen. Of het nu gaat om een DMS-oplossing, een portaal, of een ander systeem, de PKIsigning restAPI kan worden geïntegreerd met verschillende programmeertalen en platforms, waaronder Java, .NET, PHP en meer.

3. Krachtige functionaliteit:

Ondanks zijn eenvoudige integratie biedt de PKIsigning API een breed scala aan krachtige functionaliteiten voor het beheren en ondertekenen van digitale documenten. Van het versturen van verzoeken inclusief personen en documenten tot en met losse API-calls, ook op basis van Power Automate, de PKIsigning API biedt alles wat nodig is voor een volledige digitale handtekeningoplossing.

De integratie van PKIsigning is soepel verlopen. In een aantal dagen hadden we de API al geïntegreerd

Glenn Cambré, developer bij AdminPulse

 

4. Robuuste beveiliging:

Beveiliging is een essentieel aspect van elke digitale handtekeningoplossing. Er wordt gewerkt met oAuth2.0 authenticatie en verbindingen zijn beveiligd. Daarnaast worden webhooks ondertekend zodat de ontvanger zeker weet dat deze van PKIsigning afkomstig zijn. PKIsigning heeft een robuuste beveiligingsinfrastructuur om de integriteit en vertrouwelijkheid van digitale handtekeningen te waarborgen.

5. Betrouwbare ondersteuning:

Last but not least, de PKIsigning API wordt ondersteund door een toegewijd team van experts dat klaar staat om technische ondersteuning te bieden en eventuele problemen op te lossen. Bij een integratietraject wordt altijd gestart met een kick-off om het plan en eventuele vragen door te spreken. Dit om ervoor te zorgen dat integraties soepel verlopen.

Kortom, met PKIsigning kunnen ontwikkelaars snel en moeiteloos digitale handtekeningfunctionaliteit toevoegen aan hun applicaties, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en de gebruikerservaring wordt verbeterd.

Ben jij softwareontwikkelaar, productowner of bijvoorbeeld partnermanager?
Check de partnerpagina om meer te lezen over partnerships en integraties met PKISigning.

Kennismaken met PKIsigning?