PKIsigning breidt extensies uit voor veilig delen 

Donderdag 16 mei 2024

PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen
PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen

In de nieuwe update van PKIsigning wordt extra functionaliteit toegevoegd om het platform eenvoudiger te kunnen inzetten voor het veilig delen van bestanden. Steeds meer organisaties zijn op zoek naar passende methode om gevoelige informatie veilig te delen met klanten. Het softwareplatform ondersteunde al het veilig delen van PDF- en DOCX-bestanden. Met de update wordt dat uitgebreid met alle andere bestandsextensies en breder inzetbaar. De functionaliteit wordt automatisch toegevoegd en is daarna direct te gebruiken.

Veilig bestanden delen

Veel organisaties gebruiken allerlei losse en dure tools voor het delen van bestanden. Soms worden er binnen één organisatie zelfs verschillende tools gebruikt. Daarbij wordt ook nog functionaliteit in SharePoint en OneDrive gebruikt om bestanden te delen. Iedere medewerker doet het op zijn eigen wijze. Soms worden tools voor veilig delen niet eens gebruikt en teruggegrepen naar Outlook (lees hier waarom dat geen goed idee is). De praktijk is dus weerbarstig. Als tools niet eenvoudig werken, wordt snel naar alternatieven gegrepen.

Herkenbaar? Het nadeel van deze diversiteit is een suboptimale klantbeleving. Voor je klanten is het onduidelijk als ze verzoeken ontvangen vanuit verschillende systemen. Als de herkenbaarheid dan ontbreekt, kan de klant je bericht niet vertrouwen.

Alternatief voor WeTransfer?

Reden voor PKIsigning om binnen het platform – waarin je al met klanten samenwerkt rond de afwikkeling van documenten – de functies voor veilig delen verder uit te breiden. Zo heeft de klant één productervaring, of het nu gaat om documenten waarvoor getekend moet worden of andere documenten. De functionaliteit is standaard inbegrepen waardoor je simpelweg extra kosten bespaart.

Het werkt qua gemak vergelijkbaar met het bekende WeTransfer: je sleept een bestand naar het venster, voegt ontvangers(s) toe en zet er eventueel een persoonlijke boodschap bij. De klantbeleving is echter beter: het hele platform kan door het toepassen van branding de uitstraling van jou kantoor krijgen.

veilig delen platform

Bescherming tegen doorsturen

Documenten hebben een verloopdatum en kun je tussentijd ook weer intrekken. Bijvoorbeeld als je een nieuwere conceptversie met je klant wilt delen. De bestanden kunnen worden gedownload ná een tweetraps identiteitscontrole (MFA). Dat beschermt je documenten beschermd tegen doorsturen. Alleen de opgegeven ontvanger kan de documenten openen en opslaan. Wel zo veilig!

Grip voor de organisatiebeheerder

Een organisatiebeheerder kan zelf bepalen welke bestandstypes zijn toegestaan binnen de organisatie, door deze toe te voegen in de instellingen onder Applicatie / Documenten.

instelbare bestands extensies

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van PKIsigning?
Neem even contact op voor een demo-afspraak!

 

Kennismaken met PKIsigning?