De meerwaarde van het Microsoft Power Platform in combinatie met PKIsigning

Een casestudy van Cloudigy

Dinsdag 11 juni 2024

PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen
PKIsigning breidt bestandsextensies uit voor veilig delen

In de markt die volop zoekende is naar hulpmiddelen voor procesautomatisering biedt de partnerrelatie tussen Cloudigy en PKIsigning een mooi voorbeeld van hoe bedrijven innovatieve oplossingen kunnen creëren met behulp van het Microsoft Power Platform. Cloudigy heeft gebruik gemaakt van Power Automate en Power Apps om een ondertekenapp te ontwikkelen die naadloos integreert met PKIsigning, waardoor gebruikers eenvoudig en veilig documenten kunnen ondertekenen vanuit SharePoint en Teams. 

Wat is de Cloudigy Onderteken App? 

De Cloudigy Onderteken App maakt het mogelijk om documenten rechtstreeks vanuit SharePoint of Teams te versturen naar PKIsigning zonder dat gebruikers opnieuw hoeven in te loggen. Zodra de documenten zijn ondertekend, worden ze automatisch teruggeplaatst in SharePoint, compleet met een geïntegreerd certificaat van ondertekening in de PDF.  

Hoe werkt het? 

  • Bestanden selecteren: Gebruikers selecteren eenvoudig de benodigde Word- en/of PDF-bestanden in SharePoint. 
  • Dossier specificeren: Voeg een dossiernaam, deadline en persoonlijke boodschap voor de ondertekenaars toe, samen met de specifieke acties per document (ondertekenen of alleen ter informatie). 
  • Ondertekenaars toevoegen: Selecteer een of meerdere ondertekenaars en/of ontvangers en verstuur de documenten naar het PKIsigning platform. 

Het hele ondertekeningsproces, inclusief toegang tot het platform, wordt vervolgens volledig afgehandeld via PKIsigning. Nadat de documenten zijn ondertekend, worden ze teruggeplaatst naar hun oorspronkelijke locatie in SharePoint, waarbij extra ondertekenbewijslast ook veilig wordt opgeslagen op de SharePoint-locatie. 

De meerwaarde van het Microsoft Power Platform in combinatie met PKIsigning 

De inzet van RPA (Robotic Process Automation) dankzij het Microsoft Power Platform met PKIsigning biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven: 

  1. Efficiëntie en tijdwinst: Door het automatiseren van het ondertekeningsproces kunnen gebruikers aanzienlijk tijd besparen, omdat handmatige stappen worden geëlimineerd. 
  1. Veiligheid en betrouwbaarheid: Met PKIsigning’s gecertificeerde Microsoft-connector en ingebouwde waarborgen rond ondertekening worden documenten veilig verwerkt en opgeslagen, wat zorgt voor naleving van wettelijke vereisten. 
  1. Gebruiksgemak: De naadloze integratie met bekende tools zoals SharePoint en Teams betekent dat gebruikers geen nieuwe software hoeven te leren, wat de adoptie en het gebruiksgemak vergroot. 

Voordelen voor partners: innovatie op PKIsigning’s engine 

Dit voorbeeld is exemplarisch voor de mogelijkheid voor partners om hun eigen tools te ontwikkelen op basis van PKIsigning’s engine. Dit biedt hun de flexibiliteit om maatwerkoplossingen te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften van hun klanten. 

Meer op Digitaal ondertekenen | Cloudigy 

 

Kennismaken met PKIsigning?