Nieuw in AFAS integratie: deponeren KVK en aangifte BTW met iDEAL-betaling direct vanuit workflows

Donderdag 23 maart 2023

Nieuw in AFAS integratie: deponeren KVK en aangifte BTW met iDEAL-betaling direct vanuit workflows
Nieuw in AFAS integratie: deponeren KVK en aangifte BTW met iDEAL-betaling direct vanuit workflows

Voor accountantskantoren die gebruik maken van de AFAS integratie widget vindt er komende week een handige update plaats. Het proces van het aanbieden van de notulen en het deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel kan helemaal geïntegreerd en geautomatiseerd verlopen. Ook het proces van het aanbieden en indienen van de OB-aangifte kan verlopen via een fiscale integratie. Het grote voordeel daarbij is dat de ondernemer de aangifte direct via iDEAL kan betalen.

Bij beide processen vormt de software van AFAS de basis. De software biedt krachtige functionaliteiten aan voor workflowmanagement, waar veel accountantskantoren gebruik van maken. PKIsigning biedt een laagdrempelig platform voor klanten van accountantskantoren om eenvoudig online bestanden uit te wisselen. Door de integratie kan het beste van beide worden gecombineerd.

Slimme combinatie

De integratie, onlangs gecertificeerd door AFAS, maakt het al mogelijk om XBRL- en PDF-documenten vanuit workflows te verwerken via PKIsigning. Denk hierbij aan het veilig afleveren of ondertekenen. Verwerkte documenten worden direct teruggeplaatst in het dossier en de workflow vanzelf vervolgd. De status van onderhanden documenten wordt voortdurend geactualiseerd door reacties bij de workflow. Door de update wordt het ook mogelijk om XBRL- en PDF-documenten te combineren. In dat geval kunnen de notulen AVA en de publicatiestukken gezamenlijk worden aangeboden. Dat komt voor als de bestuurders en aandeelhouders één en dezelfde zijn. PKIsigning herkent daarbij automatisch dat het gaat om jaarstukken. Na het accorderen en invoeren van de vaststellingsdatum wordt de XBRL verzonden naar Digipoort. De status wordt verwerkt binnen de workflow in AFAS.

BTW betalen via iDEAL

Daarnaast bevat de integratie een uitbreiding waardoor het ook mogelijk is om aangifte OB via PKIsigning te verwerken. Via de fiscale integratie worden de aangifte OB ter accordering aangeboden aan klanten, na goedkeuring wordt de aangifte ingediend en de status geactualiseerd in AFAS. De ondernemer heeft na goedkeurig de mogelijkheid om de betaling van de aangifte OB direct via iDEAL te voldoen. De betaalstatus is dan voor de accountant zichtbaar in het platform.

De functionaliteiten worden komende week in productie gebracht. Ben je nieuwsgierig naar de integratie? Bekijk dan de video of vraag direct een persoonlijke demo aan.

Kennismaken met PKIsigning?