Integratie AFAS & PKIsigning gecertificeerd

Donderdag 26 januari 2023

Met trots delen we mee dat de uitgebreide koppeling tussen beide systemen nu ook officieel gecertificeerd is
Met trots delen we mee dat de uitgebreide koppeling tussen beide systemen nu ook officieel gecertificeerd is

PKIsigning is sinds deze maand AFAS Partner. Met trots delen we mee dat de uitgebreide koppeling tussen beide systemen nu ook officieel gecertificeerd is. De certificering is een belangrijke stap waarmee de kwaliteit van de integratie wordt aangetoond. Met de integratie delen AFAS klanten -vanuit de AFAS workflows- op veilige wijze documenten met externen. Of ondertekenen digitaal op het hoogste betrouwbaarheidsniveau niveau (Qualified Electronic Signature).

De integratie wordt al een tijd ingezet door meerdere klanten van PKIsigning. Kantoren gebruiken daarbij de kracht van AFAS, een compleet ERP-systeem, en PKIsigning, een toonaangevende oplossing voor elektronische handtekeningen, om hun werkprocessen en de beveiliging van hun gegevens te verbeteren. Met de integratie plaatsen klanten van AFAS eenvoudig elektronische handtekeningen op documenten die zich in willekeurige workflow stappen bevinden. Dat kan ook met de geïntegreerde ondertekendienst. Met de inzet van een externe ondertekendienst verstuur je bijvoorbeeld ook onderteken- en afleververzoeken naar klanten die geen toegang hebben tot de OutSite-portal. Dat geeft een hoop flexibiliteit.

Identiteitsverificatie

Daarnaast versterkt de integratie de beveiliging van gegevens, doordat gebruikers via aanvullende methoden geïdentificeerd worden. Naast SMS of WhatsApp-verificatie, kan je kiezen voor een extra iDin-verificatie bij belangrijke documenten. Ook kan er met persoonsgebonden certificaten ondertekend worden van DigiCert+QuoVadis, KPN of Digidentity. Dit biedt bedrijven een extra laag van bescherming tegen cyberbedreigingen en helpt bij het voldoen aan de eisen van de wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

“We zijn blij dat onze software integratie nu is gecertificeerd door AFAS,” aldus Reindert Doorn, CISO bij PKIsigning. “Dit bevestigt onze toewijding aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en maakt duidelijk naar klanten dat ze een betrouwbare oplossing krijgen.” Een van de vereisten van de certificering is de uitvoering van een zogeheten Pentest, waarbij het systeem gecontroleerd wordt op kwetsbaarheden. Het certificeringsproces is binnen een paar weken doorlopen.

De gecertificeerde software integratie tussen AFAS en PKIsigning is direct beschikbaar. Voor meer informatie, bezoek de AFAS-partner website op PKIsigning – AFAS Partnerportal of neem contact op met PKIsigning via Contact – PKIsigning.

Kennismaken met PKIsigning?