Accountants moeten al jaren gekwalificeerd elektronisch ondertekenen als zij verklaringen aftekenen voor middelgrote ondernemingen. PKIsigning bood hier als eerste de juiste ondertekensoftware voor. Inmiddels is het al geruime tijd mogelijk om gekwalificeerd elektronisch te ondertekenen op basis van volledige cloud software waardoor je niets meer hoeft te installeren, je geen token meer kunt kwijtraken en dus altijd en overal kunt ondertekenen. We zullen uitleggen wat dit betekent en hoe gemakkelijk dit werkt.

Gekwalificeerd ondertekenen met USB-token lastig

Als je al eens hebt ondertekend met een gekwalificeerd certificaat op een USB-token, dan ben je vast tegen een issue aangelopen. Software of middleware niet goed geïnstalleerd, omslachtige citrix-omgeving, een token waar je het wachtwoord niet meer van weet of erger: je kan ‘m niet meer vinden. Je leest het al: niet praktisch, maar het kon niet anders. 

Gekwalificeerd in de cloud

PKIsigning biedt echter al een tijdje gekwalificeerd ondertekenen volledig in de Cloud! Het is niet alleen heel gemakkelijk en praktisch, maar voldoet ook aan alle eisen die hiervoor gelden. Er zijn Europese regels (eIDAS) rondom certificaten en authenticatie waar PKIsigning aan voldoet. Het enige dat je moet doen, is een certificaat aanvragen bij een certificaataanbieder (in dit geval QuoVadis) en deze op de HSM (beveiligde server van QuoVadis) laten zetten. Je installeert een app op je telefoon of iPad en stelt dit eenmalig in. Hierna kun je gekwalificeerd ondertekenen met je device, hoef je niet meer allerlei software te installeren en ben je niet langer afhankelijk van je laptop.

Hoe werkt het

Het werkt erg simpel en wijst zich vanzelf. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen.

  • In je PKIsigning account staat ingesteld, dat je wilt ondertekenen met je Cloud certificaat.
  • Je ontvangt een ondertekenverzoek of je start zelf een ondertekening.
  • Je klikt op ondertekenen, in het geval van QuoVadis komt er een pop-up die je vraagt in te loggen bij QuoVadis.
  • Als je hier bent ingelogd ontvang je een pushbericht op je mobiele telefoon (waar de app is geïnstalleerd).
  • Je gaat naar het bericht en authentiseert je. Met de nieuwste telefoons gebeurt die middels een irisscan (biometrisch).
  • Hierna krijgt PKIsigning het seintje, dat er kan worden ondertekend.
  • Het document is ondertekend of wordt doorgezet naar de volgende ondertekenaar.

In nog geen twee minuten zien hoe het werkt? Hier bekijk je de screencast.

Het is heel simpel om hiermee aan de slag te gaan. Het enige dat je moet doen, is contact  met ons opnemen. Wij helpen je verder!

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor een van onze live-demo’s!