Van Rooijen Accountants en de digitale handtekening

Woensdag 18 oktober 2023

Serge Hol directeur van Van Rooijen Accountants
Serge Hol directeur van Van Rooijen Accountants

In de schilderachtige straten van Gorinchem, in het centrum, bevindt zich Van Rooijen Accountants. Het kantoor heeft een rijke historie en een informeel karakter en is al sinds 1984 een betrouwbare financiële partner voor vele ondernemingen. Met een team van loyale medewerkers, waarin continuïteit, kwaliteit en vertrouwen centraal staan, zorgt directeur Serge Hol ervoor dat ondernemers zich begrepen en gesteund voelen. In deze klantcase verkennen we hun digitale reis met PKIsigning en hoe het gebruiksgemak van digitale ondertekening het kantoor en hun klanten voordelen biedt.

Mee-ondernemen en authenticiteit als Basis

Serge Hol beschrijft zijn kantoor als volgt: “Wij onderscheiden ons door de gezelligheid van ons kantoor. We beleven het meeste plezier aan bijna mee-ondernemen met de ondernemer, we staan daarmee zo dicht mogelijk bij hem.” Van Rooijen Accountants waardeert persoonlijke betrokkenheid die vaak verloren gaat in een tijdperk van automatisering.

Digitale transitie met behoud van persoonlijkheid

In het digitale landschap kent Van Rooijen Accountants geen grote uitdagingen meer, haar activiteiten zijn bijna volledig naar de cloud verplaatst. Echter, de zoektocht naar een manier om documenten efficiënt en klantvriendelijk digitaal te ondertekenen, bracht hen bij PKIsigning. Serge deelt: “We stonden op het punt om een klantportaal uit te rollen, maar hebben uiteindelijk besloten dat niet te doen. Klanten reageerden er niet goed op. Toen PKIsigning met een vernieuwd product kwam en zich snel door ontwikkelde, hebben we het roer omgegooid. We zijn gestopt met het klantportaal en hebben alles ondergebracht in PKIsigning. Fijn, meer gemak, zonder portal- en inlogfunctie voor de klant. Dat past echt beter bij ons. Ik ben blij dat we die keuze – net op tijd- hebben gemaakt.”

“Fijn, meer gemak, zonder portaal voor de klant

De klant centraal: gemak en toegankelijkheid

Het belangrijkste vraagstuk voor het kantoor was hoe ze het gemak voor hun klanten konden maximaliseren. “We wilden stukken ter ondertekening aanbieden zonder al die extra dingen zoals een online dossier,” vertelt Serge. Ook het feit dat de oplossing zo gebruiksvriendelijk is dat “zelfs de gemiddelde 80-plusser er nog mee overweg kan” is voor het kantoor een significant voordeel. Ondertekenen kan eenvoudig met behulp van een mobiele telefoon en bijvoorbeeld Whatsapp, waar iedereen over beschikt.

PKIsigning: een stille motor op de achtergrond

Voor Van Rooijen Accountants lost PKIsigning een cruciaal vraagstuk op door “op een eenvoudige manier klanten stukken ter ondertekening aan te kunnen bieden,” zegt Serge. Hij benadrukt het gemak waarmee nu documenten zoals jaarrekeningen, publicaties, fiscale aangiften en opdrachtbevestigingen worden ondertekend en gedeeld.

Over de samenwerking met PKIsigning zegt hij: “Ik heb niet veel interacties, niet wekelijks contact, dat zegt genoeg. Als we veel support nodig zouden hebben dan klopt er iets niet. Het gaat gewoon goed.”

Met PKIsigning blijft Van Rooijen Accountants trouw aan hun kernwaarden van persoonlijke benadering en meedenken met de ondernemer, terwijl ze de efficiëntie van hun processen optimaliseren en de klantvriendelijkheid vergroten. De digitalisering via PKIsigning staat synoniem voor ongecompliceerd gebruik en maximale toegankelijkheid.

We zijn trots op een klant als Van Rooijen!

Kennismaken met PKIsigning?