Kennismaking met Wesley, onze backend programmeur

Donderdag 28 september 2023

Wesley Somai, backend programmeur bij PKIsigning
Wesley Somai, backend programmeur bij PKIsigning

In het dynamische team van PKIsigning vinden we diverse talenten. Eén van die briljante geesten is Wesley Somai, onze backend programmeur. Met een achtergrond in software engineering en een passie voor complexiteit, speelt hij een belangrijke rol in ons team.

Wesley begon zijn carrière met een HBO-opleiding software engineering aan het Windesheim in Zwolle. Hier verdiepte hij zich in geavanceerde programmeeronderwerpen, waarbij design patterns en code structurering centraal stonden. Daarnaast heeft hij zich ook verdiept in Python en AI. Na een korte periode waarin hij met React en Python werkte, keerde hij terug naar zijn geliefde C# en vond zijn plek bij PKIsigning.

Van Backend naar Fullstack

In zijn huidige rol bij PKIsigning is Wesley voornamelijk actief als backend programmeur. Maar hij is niet bang om zich buiten zijn comfortzone te begeven en werkt ook aan fullstack taken. Wesley: “Mijn passie ligt bij het werken aan de kernprocessen en complexe systemen. Toch ben ik af en toe ook bezig aan de front-end kant, vooral met Angular. Ik vind het leuk om divers bezig te zijn”. Een van zijn recentste projecten was de ontwikkeling van de AFAS Bridge, die fungeert als een geavanceerde verbindings-plugin tussen AFAS en PKIsigning.

 

Een typische werkdag van Wesley bij PKIsigning

Hij legt voor de duidelijkheid nog even het verschil uit tussen front- en backend werkzaamheden: “Simpel gezegd: wat je ziet is de front-end en wat er gebeurt als je op de knoppen drukt, de backend.”

Elke werkdag voor Wesley is een evenwicht tussen nauwgezet programmeren en teamwork. Hij vervolgt: “Mijn dag begint met een kop koffie, gevolgd door wat testwerk. Vervolgens hebben we een stand-up meeting en daarna duik ik direct in de taken van onze sprint.”.  Met zijn expertise draagt hij bij aan het testen van de code en applicaties van PKIsigning.

 

Zorgen dat alles optimaal samenwerkt

Door de werkzaamheden voor de integratie met AFAS viel hem op dat het integreren van systemen eigenlijk leuker is dan gedacht: “Er moet complexiteit zitten in de projecten waar ik aan werk. Het aansluiten en vergelijken van systemen, zorgen dat alles optimaal samenwerkt.” Maar niet alleen het werk, ook het team is van belang voor zijn motivatie: “De sfeer binnen het team is een groot pluspunt.”

 

PKIsigning: een plek van innovatie en samenwerking

“De mensen, het team, de gezelligheid – het voelt goed. Natuurlijk hebben we, zoals elk bedrijf dat aan grote projecten werkt, af en toe wat chaos. Maar dat hoort erbij, toch?”

 

Bij PKIsigning zijn we trots op de talenten zoals Wesley die zich inzetten om onze softwareoplossingen naar een hoger niveau te tillen. Benieuwd naar wat Wesley en het team hebben ontwikkeld? Neem gerust een kijkje op onze productpagina of neem contact met ons op voor meer informatie!

Kennismaken met PKIsigning?