De digitale reis van Schuiteman Accountants & Adviseurs met PKIsigning

Dinsdag 7 november 2023

De digitale reis van Schuiteman Accountants & Adviseurs met PKIsigning
De digitale reis van Schuiteman Accountants & Adviseurs met PKIsigning
In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, zijn bedrijven die de voordelen van digitale transformatie omarmen vaak degene die vooroplopen. Zo ook Schuiteman Accountants & Adviseurs, een vooraanstaand fullservice accountantskantoor, dat de handen ineensloeg met PKIsigning om hun documentprocessen naar een hoger niveau te tillen.

Schuiteman Accountants & Adviseurs: meer dan cijfers

Schuiteman staat bekend om hun betrokkenheid bij ondernemers. Volgens Henk Sebens, de IT- manager bij Schuiteman Accountants, staat het bedrijf echt naast de ondernemer en gaat het verder dan alleen de cijfers. Dat spreekt ook uit de visie van Schuiteman: oprecht betrokken. Cliché en tegelijk waar, geeft hij aan. Henk is een gedreven professional en is altijd op zoek naar verbetermogelijkheden binnen de organisatie.

De pijlers van digitale transformatie

Voor Schuiteman is digitale transformatie geen optie, maar een noodzaak. “Zonder IT staat het bedrijf stil,” stelt Henk. De moderne technologieën zijn niet alleen hulpmiddelen, maar worden gezien als kritieke onderdelen van het bedrijf. Henk gelooft dat IT kan helpen in oplossingen voor veel uitdagingen waar Schuiteman nu voor staat, zoals kwaliteitsborging en personeelstekorten. Maar, zo benadrukt hij, “het begint bij het in kaart brengen van de processen en deze beter te maken. Vervolgens bieden inzichten in deze data de organisatie ongekende kansen.”

De transitie naar digitale documentprocessen

De aanpak van Schuiteman ten aanzien van documentprocessen is zeer vooruitstrevend. Het kantoor maakt gebruik van AFAS Software om processen haarfijn uit te werken. Als aanvulling hierop wordt PKIsigning ingezet. Dankzij PKIsigning worden nu bijna al hun jaarrekeningen digitaal afgewikkeld, zo goed als 100%. Deze verschuiving naar digitale ondertekening zorgt ervoor dat wat digitaal is, ook digitaal blijft. Dit elimineert het omslachtige proces van printen en scannen, wat resulteert in een significante vermindering van werkdruk bij het personeel. “Mensen zijn nu beter in control,” merkt Henk op.Schuiteman Accountants & Adviseurs Toch ziet Henk nog meer mogelijkheden, vooral op het gebied van verdere automatisering en integraties: “ik geloof dat er nog kansen liggen rond niet-standaard documentprocessen, hoewel die lastig te verzilveren zijn. Maar ook bestaande processen kunnen steeds verder geoptimaliseerd worden.”

Voortdurende ontwikkeling en samenwerking

De samenwerking met PKIsigning heeft Schuiteman enorm geholpen. Henk geeft aan dat digitaal ondertekenen een duidelijke meerwaarde heeft en de hele organisatie vooruithelpt. Kijkend naar de toekomst is Henk optimistisch. “We willen elke dag vooruitgang boeken en met plezier ons werk doen,” zegt hij. Schuiteman is continu in beweging en verwerkt bijvoorbeeld al nieuwe technologieën zoals AI en ChatGPT in de processen. Henk: “In het licht van alle ontwikkelingen, is het goed om alle processen steeds opnieuw te bekijken en samen met PKIsigning te kijken waar verder geïnnoveerd kan worden.” Henk sluit af met een blik op de toekomst: “Om te eindigen, met waar we dit interview mee begonnen: het belang van IT is cruciaal, goede relatie met partners zoals PKIsigning dus ook. Het blijven ontwikkelen van de relatie daarmee ook. Ik zie uit naar de kansen de komende tijd.” PKisigning is trots op zo’n mooie relatie als Schuiteman, meer info: Schuiteman Accountants en Adviseurs

Kennismaken met PKIsigning?