“We zijn een groeiend bedrijf. Het is gaaf om daar onderdeel van te zijn”

Vrijdag 13 januari 2023

. Anton is sinds de oprichting van PKIsigning betrokken als Software Developer.
. Anton is sinds de oprichting van PKIsigning betrokken als Software Developer.

Vandaag maak je kennis met Anton Vierbergen. Anton is sinds de oprichting van PKIsigning betrokken als Software Developer. “We zijn een groeiend bedrijf met software waar klanten dagelijks op moeten kunnen vertrouwen. Het is gaaf om daar onderdeel van te zijn.”

Anton is als Software Developer dagelijks bezig met het ontwikkelen en onderhouden van de front-end (voorzijde, red.) van het softwareplatform. Hierbij vertaalt hij UX-designs, grafische ontwerpen, naar code. Anton: “Ik zet deze om naar HTML en CSS en maak dit door middel van Angular tot een functionerend geheel. Daarnaast ondersteun ik collega’s bij cases rondom de front-end”. Voor menigeen abstracte begrippen. Toch maken bijna alle klanten dagelijks gebruik van de schermen waar Anton aan werkt. De gebruikersinterface en gebruikerservaring zijn van doorslaggevend belang in de adoptie van de software.

Bouwen aan een nieuwe interface

Binnen PKIsigning wordt gewerkt aan een geheel vernieuwde gebruikersinterface om de ervaring nog beter te maken. Anton is er volop mee bezig: “Het bestaat uit allerlei designs en is echt veelomvattend. We bouwen er op gestructureerde wijze naar toe, ons team is er goed mee bezig”.

Dat Anton nu werkzaam is als Software Developer, had hij vroeger niet voorzien. “Het is zo gegroeid, ook mijn ervaring in de accountancybranche helpt mij nu mee”, vult hij aan. Hij startte zijn loopbaan als fiscaal medewerker en later IT (applicatie) beheerder bij een middelgroot accountantskantoor.

Bijna dagelijks maken alle klanten gebruik van de schermen waar Anton aan werkt.

Daarna bouwde hij als webdesigner- en ontwikkelaar een tijd aan zijn eigen bedrijf. Coderen was niet nieuw, alleen het Angular framework moest hij leren. On-the-job heeft Anton dit opgepakt. Als kers op de taart ronde hij onlangs zijn HBO-opleiding Software Engineering en Development af.

Van plug-in naar compleet platform

Anton is vanaf het vroege begin betrokken bij PKIsigning. Het platform was er toen nog niet, alleen Printless (voorloper, red.) en een ondertekenplug-in voor SBR Assurance. In de jaren daarna is het mede door Anton flink doorontwikkeld. De diversiteit en ontwikkeling van PKIsigning spreekt hem aan. Anton: “Ik ben er trots op dat ik kan meebouwen aan zo’n mooi platform. We zijn een groeiend bedrijf met software waar klanten dagelijks op moeten kunnen op vertrouwen. Het is gaaf om daar onderdeel van te zijn. De berichten van klanten en klantverhalen lees ik dan ook graag. Het is mooi om te zien hoe klanten met ons product aan de slag zijn”.

Zijn rol en het team van PKIsigning bevalt hem prima. “We werken aan een uitdagend product. Maar uiteindelijk is het de werksfeer die ik het meest waardeer. We kijken naar elkaar om, er is een platte organisatiestructuur.”

Nieuwsgierig? Ontmoet ons hele team en/of lees meer over werken bij PKisigning

 

Kennismaken met PKIsigning?