Veense startup PKIsigning ontwikkelt software voor digitaal ondertekenen

Woensdag 19 april 2023

Veense startup PKIsigning ontwikkelt software voor digitaal ondertekenen
Veense startup PKIsigning ontwikkelt software voor digitaal ondertekenen

PKIsigning is een snelgroeiende startup uit Veenendaal die software ontwikkelt voor digitaal ondertekenen. Met behulp van deze innovatieve software kunnen bedrijven hun documenten op betrouwbare wijze digitaal ondertekenen en zo hun werkprocessen efficiënter maken. Honderden organisaties, van MKB- tot internationale bedrijven, werken inmiddels met de online software. Het Veense bedrijf wil nu ook in de regio op de kaart staan.

Het bedrijf ontwikkelde het softwareplatform drie jaar geleden en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. De oorsprong ligt in de accountancymarkt, een markt die vooroploopt bij de ingebruikname van de digitale handtekening. PKIsigning heeft al verschillende grote klanten aan zich weten te binden en wordt gezien als een toonaangevende partij op de markt voor digitale ondertekening. Speciale aandacht gaat uit naar de financieel- en zakelijke dienstverlening, omdat deze sector veel waarde hecht aan een betrouwbare elektronische handtekening.

Onwetendheid over wetgeving

De organisatie is goed thuis in de wet- en regelgeving rond digitaal ondertekenen en geeft hier regelmatig presentaties over. Binnen Europa is er de eIDAS verordening, in Nederland ook vastgelegd in de wet, waarin verschillende betrouwbaarheidsniveaus worden aangemerkt. Het rechtsgevolg kan verschillen. Veel bedrijven zijn zich hier niet van bewust. Plaatjes plakken en handtekeningen inscannen komt veel voor. Niet alleen kan het veel makkelijker, maar ook veel betrouwbaarder. Dat heeft te maken met de identiteitsverificatie van de ondertekenaar. PKIsigning voegt extra zekerheid toe en past voornamelijk handtekeningen toe met een hoog betrouwbaarheidsniveau.

Wil jij kennismaken met PKIsigning? Op 17 mei 2023 wordt er een informele kennismakingsborrel & proeverij georganiseerd voor geïnteresseerde bedrijven uit de regio. Op de bijeenkomst wordt wet- en regelgeving kort uitgelegd en zie je een praktijkvoorbeeld. Deelname is gratis.

Veilig verzenden en snellere afhandeling

Doordat we steeds meer online zakendoen en door (identiteits)fraude is de identiteitsverificatie van de ondertekenaar steeds belangrijker geworden. Naast de oplossing om elektronische transacties op eenvoudige wijze te ondertekenen en te verzegelen, biedt het platform ook de mogelijkheid om belangrijke documenten veilig te verzenden. Inclusief identiteitsverificatie.

Een hogere betrouwbaarheid is niet de enige reden waarom veel bedrijven kiezen voor de ondertekendienst. De online software levert bovenal ook veel gemak op voor bedrijven én de klant. Klanten kunnen met behulp van PKIsigning documenten digitaal ondertekenen, waardoor ze niet langer papieren documenten hoeven te ondertekenen en terug te sturen. Dit bespaart tijd en moeite en zorgt voor een snellere afhandeling van bijvoorbeeld contracten.

Lokale partner in Veenendaal

Bedrijven in Veenendaal en de regio hebben door de opmars van PKIsigning toegang tot een lokale, betrouwbare partner. Meerdere bedrijven zoals Sportservice Veenendaal en HZW Accountants & Belastingadviseurs maken al gebruik van de diensten van PKIsigning.

Kennismaken met PKIsigning?