Sinds 1 januari 2018 moeten middelgrote rechtspersonen hun publicatiestukken via SBR Assurance bij de kamer van Koophandel deponeren. Er zijn verschillende software oplossingen beschikbaar die dit proces gezamenlijk faciliteren, maar er is behoefte aan één gestroomlijnde totaaloplossing die het hele proces van rendering, validatie, ondertekening en deponering van de XBRL data eenvoudiger mogelijk maakt.

Het afgelopen jaar heeft PKIsigning een ondertekenplatform in de Cloud ontwikkeld voor zowel PDF documenten als XBRL data. Voor het renderen en valideren van de XBRL data zijn PKIsigning en Accept Development een samenwerking aangegaan om de SBR Viewer van Accept beschikbaar te maken op het ondertekenplatform van PKIsigning.

Tom van Bolhuis van PKIsigning: “Door de samenwerking met Accept is het nu mogelijk om via ons ondertekenplatform in de Cloud in enkele ogenblikken foutloos te deponeren bij de Kamer van Koophandel via SBR Assurance. De combinatie van onze expertise op het gebied van verwerking en ondertekening van XBRL data én de expertise van Accept op het gebied van rendering en validatie van XBRL data, zorgt voor een naadloze ervaring voor de gebruiker, zonder onduidelijke foutmeldingen of extra benodigde software.

Accept heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden met producten als SBR Verwerker, SBR Viewer e.a. Deze applicaties bieden zowel de accountant, softwareleverancier als een MKB bedrijf een volwaardige, inzichtelijke en efficiënte oplossing voor de SBR rapportages. En dit dan in de meest brede zin door ondersteuning van KvK, Belastingen, SBR Wonen en Bankenrapportages. Het ligt in de verwachting dat in de nabije toekomst bij veel uitvragende partijen de SBR Assurance meer aandacht en noodzaak zal krijgen.

René Otten van Accept: “Door de samenwerking met PKIsigning kan het werkproces nog beter ondersteund worden, door middel van workflow ondersteuning en het combineren van andere documentenstromen welke nauw samenhangen met de SBR rapportage.“

SBR Assurance met de SBR Viewer van Accept is vanaf nu beschikbaar op het ondertekenplatform van PKIsigning. Neem voor vragen contact op met Tom van Bolhuis van PKIsigning (tom@pkisigning.nl) óf René Otten van Accept Development (rene@acc.nl).