Digitaal ondertekenen is voor veel accountancy, notaris en advocaatkantoren een actueel topic. Steeds meer processen verlopen digitaal en het vaak opnieuw moeten uitprinten en inscannen van PDF documenten om een handtekening te verkrijgen is inefficiënt en eigenlijk overbodig. Dit is het terrein waar PKIsigning innovatieve oplossingen biedt met haar hoogwaardige ondertekenplatform. Tom van Bolhuis, directeur PKIsigning, vertaalt dit naar: “Digitaal ondertekenen op hoog niveau”. Hij legt uit: “PKIsigning maakt het eenvoudig om digitaal gekwalificeerd te kunnen ondertekenen met een persoonlijk certificaat in de Cloud. Dit is het hoogste niveau van digitaal ondertekenen en de enige manier om digitaal met een beroepstitel te kunnen ondertekenen. PKIsigning is daarom uitermate geschikt voor documenten waarbij zekerheid van het hoogste belang is, zoals jaarrekeningen, notarisstukken en accountancy verklaringen. Ook als je geen persoonlijk certificaat hebt, kun je bij ons terecht en onderteken je via het platform met een geavanceerde handtekening. Zeker voor deze groep klanten (maar ook voor onze klanten met een gekwalificeerde handtekening) biedt de nieuwe iDIN authenticatie optie een waardevolle toevoeging aan het ondertekenplatform. iDIN biedt namelijk extra zekerheid wie er ondertekent. Dit is essentieel voor de audittrail en daarmee voor de erkenning van de bewijslast”.

Ondertekenen via IDIN 
Via het PKIsigning ondertekenplatform is het nu mogelijk om ondertekenaars te laten ondertekenen via IDIN. De ondertekenaar authentiseert zich hiermee met het authenticatiemiddel van zijn bank. In de eigen vertrouwde bankomgeving geeft die vervolgens eenvoudig akkoord op de verstrekking van zijn/haar persoonsgegevens aan het PKIsigning ondertekenplatform. Het iDIN process is volledig persoonsgebonden en biedt hierdoor een zeer hoge zekerheid omtrent de identiteit van de ondertekenaar. Dit is een substantieel hoger validatieniveau dan bijvoorbeeld een SMS en/of e-mail authenticatie voor de elektronische handtekening, aldus Rieko Kester, directeur van Bluem. “Met iDIN wordt er extra zekerheid toegevoegd aan het PKIsigning ondertekenplatform en dat is pure winst voor de PKIsigning gebruikers. Het draagt bij aan het verder onbetwistbaar maken van de elektronische handtekening”.

Over PKIsigning
Zekerheid als uitgangspunt. Dat is de gedachte achter PKIsigning. De digitale handtekeningen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van wet- en regelgeving en zijn volledig eIDAS compliant.

Voor meer informatie: Tom van Bolhuis, tom@pkisigning.nl

www.pkisigning.nl

Over Bluem payment en identity services
Snellere betalingen, betere machtigingen en online zekerheid, dat zijn de pijlers waarin Bluem excelleert. Viamijnbank is ons platform dat omnichannel betalen, digitaal machtigen, online identificeren (iDIN), digitaal rechtsgeldig ondertekenen en IBAN-naam checks combineert. Onze processen zijn herkenbaar, duidelijk en eenvoudig. En daardoor conversieverhogend.

Voor meer informatie: Rieko Kester, r.kester@bluem.nl

www.bluem.nl