PinkWeb en PKisigning hebben een samenwerkingsverklaring ondertekend. We ontzorgen klanten met de integratie van PKIsignings ondertekenplatform in Client Online. Met de verklaring bevestigen we het belang van onze samenwerking en de intentie om continu te blijven verbeteren.

PKIsigning is een cloud applicatie waarmee de accountancy professional makkelijk en snel XBRL-rapportages en PDF documenten digitaal ondertekent met het PKIoverheid Beroepscertificaat. De handtekening is gekwalificeerd. Dit is het hoogste niveau van digitaal ondertekenen en de enige manier om digitaal met een beroepstitel te ondertekenen.

Door het integreren van PKIsigning in Client Online, kan de gebruiker SBR-rapportages verzamelen en ondertekenen op één plek: de eigen online omgeving. Een deponering via SBR moet bestaan uit drie bestanden: de XBRL-jaarrekening, de XBRL-controleverklaring en een detached signature. Dit laatste wordt met het persoonsgebonden beroepscertificaat gecreëerd in het Linking en Signing-proces van PKIsigning.

Daarnaast is het mogelijk om met PKIsigning PDF-documenten elektronisch te ondertekenen in Client Online. Denk aan samensteljaarrekeningen, notulen en opdrachtbevestigingen. Het document wordt elektronisch ondertekend met een grafische handtekening en vervolgens op dezelfde manier versleuteld als bij SBR-assurance. Bovendien kunnen ook cliënten van de accountancy professional met PKIsigning een digitale handtekening zetten in Client Online.

Dankzij de integratie kunnen gebruikers voor twee belangrijke functionaliteiten terecht in Client Online met één certificaat. Het is niet nodig om naar een externe omgeving te gaan voor het ondertekenen en de hele look en feel is die van het platform.

PinkWeb is halverwege vorig jaar overgenomen door de Visma Group, maar blijft een zelfstandige identiteit binnen Visma. We geloven in de best-of-breed filosofie. Daarom koppelen we met meer dan 50 partijen en streven we er altijd naar om de samenwerking met bestaande en nieuwe partners te verbeteren.