PKIsigning is volop in ontwikkeling, waardoor wij met regelmaat nieuwe functionaliteit uitbrengen op ons platform.

In het weekend van 19 en 20 oktober komt PKIsigning ondertekenplatform v1.1911 beschikbaar op https://platform.pkisigning.nl. Hierin zitten o.a. de volgende nieuwe functies:

Ondersteuning voor SBR Assurance
De belangrijkste aanpassing op het platform betreft de ondersteuning voor het renderen, valideren, vaststellen en deponeren van SBR documenten voor middelgrote rechtspersonen. Je kunt nu eenvoudig je verklaring en publicatiestuk in XBRL formaat uploaden om zelf te kunnen ondertekenen (linking en signing) en door de klant te laten vaststellen en deponeren via Digipoort.. Lees verder

Koppeling voor SBR Assurance via AFAS Outsite
Er is een koppeling gerealiseerd met Afas Outsite voor SBR Assurance. De klant kan op deze manier in Outsite vaststellen en deponeren via Digipoort, in plaats van in PKIsigning. Het renderen, valideren en ondertekenen verloopt gewoon via PKIsigning daarna gaat het dossier naar Afas outsite.

Mobiel ondertekenen
Vanaf nu is het mogelijk om documenten mobiel te ondertekenen. Dit werkt alleen met de geavanceerde ondertekening op basis van het (PKIsigning) eSeal, of met Cloudcertificaten van Quovadis. Mobiel ondertekenen is nog niet beschikbaar voor SBR documenten.

Twee staps-verificatie
Voor alle ondertekeningen is mobiel nummer verplicht gesteld. Je hebt dus altijd het e-mailadres én het mobiele telefoonnummer van de ondertekenaar nodig. op deze manier is het niveau van de geavanceerde ondertekening gewaarborgd. De verificatie code (QES) wordt nu niet meer via email verzonden, maar altijd naar het mobiele nummer van de ondertekenaar. De ondertekenaar moet de code invullen vóór hij het document te zien krijgt en kan daarna meteen ondertekenen, zonder de code nogmaals te hoeven invullen. Op deze manier zijn de ondertekenverzoeken nu volledig AVG proof.

Instelbare ondertekenverzoeken
Vaste instellingen zoals de termijn van een ondertekenverzoek, de methode van de zichtbare handtekening en het invullen van een locatie en reden bij een ondertekening zijn nu instelbaar voor interne ondertekenaars. Voor externe ondertekenaars staan al deze opties nu standaard uit om het proces zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Externe ondertekenaars tekenen nu standaard met een stempel.

Overige aanpassingen en verbeteringen

  • API voor ondertekenen vanuit een extern pakket
  • Probleem opgelost met handtekeningen toevoegen op actieve pagina i.p.v. laatste pagina document
  • Probleem opgelost met documenten die via de printerdriver naar het platform worden gestuurd en pagina’s missen
  • Probleem opgelost met e-mailadressen met lange TLD’s
  • De ondertekenstatus bevat nu meer gedetailleerde informatie zoals 06-nummer en e-mailadres
  • Gebruikersvoorwaarden PKIsigning toegevoegd voor externe ondertekenaars
  • Locatie en reden toegevoegd aan stempel
  • Diverse wijzigingen en verbeteringen in performance, gebruikersinterface en e-mails.