We hebben de afgelopen tijd weer hard gewerkt aan zichtbare maar ook onzichtbare verbeteringen in het PKIsigning platform. We komen met een nieuwe release met daarin een aantal verbeteringen en bugs die zijn opgelost. In het weekend van 22/23 mei kan het platform daarom beperkt beschikbaar zijn.

De volgende zaken zijn nieuw: 

 1. SBR Nexus ondertekenen en aanleveren
  Banken en andere bij SBR Nexus aangesloten ontvangers vragen steeds vaker om een SBR verklaring bij de SBR jaarrekening welke is ondertekend door de accountant middels linking & signing zoals dit nu ook gaat bij middelgrote rechtspersonen die bij KvK deponeren. Het is niet alleen mogelijk te ondertekenen maar ook om aan te leveren bij SBR Nexus. 
 2. Integratie met AFAS Fiscaal
  Wanneer je vanuit AFAS Fiscaal een externe portal hebt ingesteld is het nu mogelijk aangiftes Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting en Omzetbelasting via PKIsigning te laten accorderen ete laten aanleveren bij Digipoort. Neem hiervoor contact op met de PKIsigning servicedesk. 
 3. Mogelijkheid om gebruik te maken van eigen Blobstorage
  PKIsigning werkt voor opslag met een Blobstorage. Documenten worden maar kort bewaard maar het is nu ook mogelijk documenten op te slaan in een eigen Blobstorage. Neem hiervoor contact op met de PKIsigning servicedesk.


Overige verbeteringen
:

 • Er zijn performanceverbeteringen doorgevoerd. Wij doen ons best de performance te blijven verbeteren. 
 • Beheerder kan 2-factor aan/uitzetten voor collega’s 


De volgende bugs zijn opgelost
:

 • Issue dat whitelabelgebruikers soms niet werden ingelogd naar eigen inlogpagina


Wat kun je 
binnenkort verwachten

 • Power Automate integratie
 • Werkgroepen functionaliteit


Ben je benieuwd hoe ons vernieuwde platform werkt, volg dan ons webinar.

Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie kun je onze kennisbank raadplegen.