Op 23 oktober zal versie 1.2115 van het PKIsigning platform worden uitgerold op onze productieomgeving. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:

 

Werkgroepen

Een veelgevraagde functionaliteit is de mogelijkheid om statusinformatie van dossiers van een collega te kunnen inzien. Hiervoor bestond al een beperkte mogelijkheid via de applicatiebeheerder. Dit was echter te beperkt om in teamverband mee te werken.

Met de nieuwe werkgroepfunctionaliteit is het mogelijk om dossiers samen te delen, de voortgang te controleren en te bewerken. Daarbij zijn ook toegangsniveaus aangebracht, zodat vertrouwelijke dossiers alleen inzichtelijk zijn voor werkgroepsleden met de juiste toegangsrechten.

Omdat meerdere collega’s zich nu met hetzelfde dossier kunnen bezighouden, is daarbij toegevoegd dat uitgaande e-mails nu kunnen worden verstuurd namens de eigenaar van het dossier, namens de collega die de actie uitvoert, namens de werkgroep of, zoals nu standaard, namens de organisatie.

Microsoft Power Automate

Verreweg de meeste inspanning achter deze update is gestoken in de ondersteuning van Microsoft Power Automate. Voor deze ondersteuning is het platform door een flinke herstructurering gegaan. Hiermee is de techniek achter het platform klaar voor komende uitdagingen en kunnen we het platform voorzien van nog meer functionaliteit.

Ondanks dat ons platform met deze update klaar is voor ondersteuning van Microsoft Power Automate, zal nog even gewacht moeten worden totdat onze connector het certificeringsproces van Microsoft helemaal heeft doorlopen. De belangrijkste stap hierin is het testen van de connector op de productieomgeving, wat pas kan gebeuren na deze update. De verwachting is dat dit enkele weken in beslag zal nemen. Houd onze nieuwsbrief en LinkedIN-profiel in de gaten voor meer informatie.

Meervoudig ondertekenen

Met ingang van deze versie is het mogelijk om als ondertekenaar meerdere handtekeningen in hetzelfde document te kunnen plaatsen. Zo kan een klant eenvoudig in hetzelfde document ondertekenen namens zijn werkmaatschappij en namens de holding.

Dossiers combineren

Bij het uploaden van meerdere bestanden werden in het verleden meerdere losse dossiers aangemaakt die daarna gecombineerd moesten worden. Deze functionaliteit is nu gewijzigd. Wanneer bij het uploaden direct meerdere bestanden worden geselecteerd, zullen deze in hetzelfde dossier worden geplaatst. Hierdoor is het samenvoegen van dossiers niet meer nodig. Om losse dossiers aan te maken, kunnen de bestanden separaat worden geüpload.

Dossier downloaden

Wanneer een klant een aangeboden document niet downloadt of ondertekent, kan er nu via het dashboard worden gekozen om een dossier te downloaden. Dit is dan geen reviewkopie, maar het volledige document. In ter ondertekening aangeboden documenten zal nog een leeg ondertekenveld aanwezig zijn op de plaats waar de klant dient te ondertekenen.
Note: deze documenten kunnen na downloaden niet opnieuw in het PKIsigning platform worden ondertekend.

Ontvanger en ondertekenaar wijzigen

Na het toevoegen van ontvangers of ondertekenaars bestaat nu de mogelijkheid om deze te wijzigen. Dit kan tot het moment van versturen. Deze functionaliteit zal in een volgende versie verder worden uitgewerkt om ook na het versturen nog het emailadres of telefoonnummer van een ondertekenaar te kunnen wijzigen.

Nieuwe AFAS-connector

Er is een nieuwe versie van de AFAS-connector beschikbaar. Deze connector biedt de mogelijkheid om contactpersonen te selecteren die behoren tot de verkooprelatie. Hierdoor is de kans op het selecteren van foute contactpersonen flink verminderd. Daarnaast is ook de opbouw van het formulier aangepast, wat het werken met de connector eenvoudiger maakt.

Bugfixes

Naast de grote wijziging zijn ook de volgende kleinere bugs opgelost:

  • Het versturen van te veel e-mails ter herinnering aan het opwaarderen van credits.
  • Het verspringen van afbeeldingen van handtekeningen in het document en afbeeldingen die in elkaar werden gedrukt.
  • De status van een dossier bleef af en toe hangen op Wacht op Ondertekening.
  • De datum in de herinneringsemail voor de verloopdatum van een document stond verkeerd.
  • Verkeerde weergave van emailactiviteit in het dashboard wanneer een dossier aan meerdere ondertekenaars met hetzelfde emailadres is aangeboden.

Ben je benieuwd hoe ons vernieuwde platform werkt, volg dan ons webinar. Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie over onze nieuwe functionaliteiten kun je onze  kennisbank raadplegen.