We hebben de afgelopen tijd weer hard gewerkt aan zichtbare, maar ook onzichtbare verbeteringen in het PKIsigning platform. We komen met een nieuwe release met daarin een aantal kleine verbeteringen en bugs die zijn opgelost.

De volgende zaken zijn verbeterd:

Notitie pas toevoegen pas bij het laatste document in het dossier

Als een dossier meerdere documenten bevat die ondertekend moeten worden, dan krijgt diegene die het verzoek verstuurt, pas de mogelijkheid een notitie toe te voegen wanneer hij het laatste document klaarzet. Voorheen gebeurde dit reeds bij het eerste document.

Ondertekenstempel kijkt voortaan bij Whitelabel naar organisatie

Whitelabel gebruikers blijken niet altijd ingelogd te zijn onder hun eigen URL waardoor de ondertekenstempel nog steeds een PKIsigning symbool bevatte. Dit is nu opgelost, omdat er wordt gekeken naar de organisatie i.p.v. de URL waar is ingelogd.

De applicatiebeheerder kan alle dossiers weer inzienIn de vorige versie was deze functie uitgeschakeld. Wij hebben dit onvoldoende gecommuniceerd en draaien het in deze versie terug. Het gebruik van werkgroepen zou deze functie overbodig kunnen maken, maar wij begrijpen de toegevoegde waarde van deze functie waardoor we deze weer beschikbaar hebben gemaakt voor applicatiebeheerders.

Betere afhandeling van statusberichten Digipoort

De laatste tijd zien wij, dat veel berichten bij Digipoort of KvK blijven hangen. Met PKIsigning is het mogelijk om SBR-rapportages aan te leveren bij verschillende ontvangers waaronder KvK. Als de status van aanlevering (vanaf status 100) te zien in is het dashboard dan is Logius (beheerder van Digipoort) verantwoordelijk voor de aflevering bij desbetreffende ontvanger. PKIsigning valideert alle SBR-rapportages waardoor deze niet in Digipoort afgekeurd zouden kunnen worden. Mocht de status blijven hangen op status 400 of 420, dan kan PKIsigning hier niets aan veranderen. Wij hebben een aanpassing gedaan, zodat de status informatie altijd up-to-date is.

In het dashboard worden geen dubbele statussen meer getoond

In het dashboard wordt er nu nog maar een status per activiteit per actor getoond. Het kon bijvoorbeeld voorkomen, dat een ondertekenaar meerdere keren het verzoek had geopend dan werd de status telkens getoond in het dashboard. Dit gebeurt nu nog maar 1x wat ten goede komt aan het overzicht.

Documenten met annotaties en opmerkingen kunnen nu worden ondertekend

Doordat PKIsigning een gekwalificeerde tijdstempel toevoegt aan een ondertekening was het niet mogelijk om documenten met annotaties en opmerkingen te kunnen ondertekenen. De bekendste PDF-reader Adobe gaf in deze gevallen aan, dat de ondertekening niet geldig was. Bij dit type documenten wordt de gekwalificeerde tijdstempel niet meer toegevoegd waardoor de ondertekening in Adobe weer geldig is. Het ontbreken van deze tijdstempel bij dit soort documenten verandert niets aan de rechtsgeldigheid van het ondertekende document.

Ondertekenaar of ontvanger kunnen wijzigen na versturen van verzoek

Als achteraf blijkt dat het verzoek is verstuurd naar een verkeerd e-mailadres of telefoonnummer, dan is deze te wijzigen. Hiervoor hoef je niet een nieuw verzoek te versturen.

Dossiers worden vanaf nu bijna real-time bijgewerkt

We maken vanaf nu gebruik van een techniek waardoor wijzigingen in dossiers bijna real-time zichtbaar worden in het dashboard/viewer. Je ziet dus direct of iemand getekend of gedownload heeft, of dat er bijvoorbeeld Digipoort updates zijn. Het platform zal hierdoor overall sneller reageren.

Overige verbeteringen:

 • De tekst in een aantal notificaties is verbeterd (algemener omdat er ook ontvangers kunnen zijn i.p.v. ondertekenaars)
 • Je kunt nu meerdere dossiers tegelijk naar een werkgroep verplaatsen

De volgende bugs zijn opgelost:

 • Bij SBR Assurance werkt de notitie weer zoals het zou moeten
 • Tussenvoegsels werden niet goed getoond in het adresboek
 • Een aantal issues binnen de werkgroepfunctie zijn opgelost
  • Toevoegen van gebruikers (Engelstalig mogelijk en verwijderde kan niet meer)
  • Verwijderen van pagina’s en toevoegen van achtergrond werkt weer binnen werkgroep
  • Navigatie werkt weer wanneer er meer dan 10 dossiers aanwezig zijn in een dossier
 • SBR Assurance in combinatie met AFAS Outsite werkt weer

AFAS Widget

 • Bijlagen met &-teken in de naam komen weer terug in AFAS
 • Klantnummers welke letters bevatten worden weer goed verwerkt
 • Naam zonder tussenvoegsel werd niet goed getoond in PKIsigning dashboard
 • Versturen van downloadverzoek werkt weer

Ben je benieuwd hoe ons vernieuwde platform werkt, volg dan ons webinar.
Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie kun je onze kennisbank raadplegen