Specifieke informatie voor gebruikers

Met de lancering van het nieuwe PKIsigning verandert er veel. Een nieuwe interface, verbeterde functionaliteiten en een betere klantbeleving. Voor een aantal specifieke gebruikersgroepen vraagt dit om nadere uitleg en in enkele gevallen om aanpassingen die nodig zijn, om gebruik te kunnen maken van het nieuwe PKIsigning.

Branding: de opvolger van ‘Whitelabel’

Een deel van onze klanten heeft het platform gepersonaliseerd. Denk hierbij aan het toepassen van de huisstijl van de organisatie, op maat gemaakte e-mail templates en aangepaste domeinen en afzendadressen. Deze functionaliteit is vereenvoudigd en heeft meer mogelijkheden. Maar misschien wel het belangrijkste om te onthouden: dit heet voortaan ‘Branding’.

Het nieuwe platform voor digitaal ondertekenen en/of veilig delen van documenten

Veranderingen voor specifieke gebruikersgroepen

MIGREREN Verzoeken via API

Alle verzoeken die via een ander pakket door de API worden ingeschoten, worden op een specifiek moment omgezet naar een nieuw soort ‘verzoek’. De migratiedatum hiervoor is gepland op 1 maart.

Dat betekent dat je vanaf die datum het nieuwe dashboard moet gaan gebruiken bij intrekkingen, herinneringen en verlengingen. Zorg ervoor, dat je de persoonlijke aanhef bij berichten voor die tijd hebt toegepast.

Nieuwe acties mogelijk in API-verzoek

Bij de migratie worden nieuwe actietypes geïntroduceerd. Het is nu al mogelijk om de actie ‘goedkeuren’ te gebruiken. Binnenkort wordt het ook mogelijk om meerdere personen te laten goedkeuren én een persoon te laten verzenden naar Digipoort.

Nieuwe workflow veilig delen

Je kiest in het nieuwe PKIsigning eerst de gewenste workflow. Er is een speciale workflow genaamd  ‘veilig delen’ waarmee je documenten veilig kunt delen. Via de workflow kun je simpel bestanden en personen toevoegen!

Wil je bijlagen versturen bij een ondertekenverzoek, zoals algemene voorwaarden? Kies dan voor een ondertekenworkflow en voeg de bijlagen hieraan toe. Pas de actie goedkeuren toe om bijlagen te laten accorderen.

Ondersteuning andere bestandstypen

De functie ‘veilig delen’ wordt de komende tijd steeds meer uitgebreid. Binnenkort is het mogelijk om ook andere bestandstypes veilig te delen. Denk hierbij aan xlsx- en zip-bestanden.

Premiumfuncties zelf beheren

Wanneer je de premiumfuncties Branding en Opslag gebruikt, kun je deze volledig zelf beheren. Je ziet dit terug in het vernieuwde instellingen scherm.

Nieuwe SBR Assurance workflow

Je kiest in het nieuwe PKIsigning eerst de gewenste workflow. Het type workflow bepaalt in welke vaste stappen het proces doorlopen wordt. Bij de workflow SBR Assurance weet PKIsigning automatisch welke documenten verwacht worden. Je uploadt eerst de accountantsverklaring en XBRL-jaarrekening voor je personen kunt toevoegen en de juiste actie aan de juiste persoon kunt toewijzen.

Veranderingen voor AFAS gebruikers

Zie ook ‘Migreren verzoeken via API’.

De AFAS integraties veranderen niet. De standaard aanhef blijft aanwezig in de mails die worden verstuurd. Waar wel aandacht binnen je organisatie aan moet worden besteed, is het gebruik van de persoonlijke aanhef en teksten. Er komt geen standaard aanhef (“Beste … “) meer mee in e-mailberichten. Daar is nu een extra vrijheid in ontstaan. Combineer daarom de aanhef én de persoonlijke notitie in het opmerkingenveld. Voorbeeld “Beste x, hierbij ontvang u van ons zoals overeengekomen de stukken ter ondertekening.”. Zonder tekst in dit veld wordt een standaard bericht met acties verzonden.

Veranderingen voor Power Automate

Zie ook ‘Migreren verzoeken via API’. De Powerplatform integraties veranderen niet. De standaard aanhef blijft aanwezig in de mails die worden verstuurd. Waar wel aandacht aan moet worden besteed binnen je organisatie, is het gebruik van de persoonlijke aanhef en teksten.  Er komt geen standaard aanhef (“Beste … “) meer mee in e-mailberichten. Daar is nu extra vrijheid in ontstaan. Combineer daarom de aanhef én de persoonlijke notitie in het ‘message’-veld. Voorbeeld “Beste x, hierbij ontvang u van ons zoals overeengekomen de stukken ter ondertekening.”. Zonder tekst in dit veld, ontvang de ontvanger alleen een standaard bericht met acties.

Meer kleuren instelbaar

Er zijn meer mogelijkheden om kleuren in te stellen in het platform en de e-mails voor klanten met Branding. Je vindt deze terug in het vernieuwde instellingenscherm en kan je, naar wens verder personaliseren. Je kunt nu bijna alle vormgevingsonderdelen aanpassen aan de wensen van je organisatie.

E-mailtemplates gebruiksvriendelijker

E-mails zijn gemakkelijker in te stellen voor klanten met Branding. Met een paar muiskliks of via de ‘Lowcode variant’ waar je zelf code kunt toevoegen.

Gebruik je nog geen PKIsigning?

Ontdek waarom ons platform razendsnel ontwikkelt en waarom in korte tijd al meer dan 200 bedrijven en organisaties hun vertrouwen in PKIsigning hebben gesteld. Ervaar het zelf.