Interview met Robbert,

Lead Developer bij PKIsigning 

Maandag 4 maart 2024

. Anton is sinds de oprichting van PKIsigning betrokken als Software Developer.
. Anton is sinds de oprichting van PKIsigning betrokken als Software Developer.

Robbert vervult de dubbelrol van teamlead en developer bij PKIsigning in Veenendaal. Hij woont vlakbij en omschrijft zichzelf als een echte kantoortijger die het werken op kantoor verkiest boven thuiswerken. “Op kantoor loop ik rond op sokken, met altijd een koffie en een koekje binnen handbereik,” vertelt Robbert lachend. Zijn passie voor zijn werk en de continue balans tussen zijn rol als developer en teamlead kenmerken zijn dagelijkse routine. 

Route naar PKIsigning 

Robbert kwam op een unieke wijze bij PKIsigning terecht. “Ik was net op zoek naar nieuw werk en toen kwam Mirjam (collega van PKIsigning, red.) opeens op de radar. De timing kon niet beter,” herinnert Robbert zich. Zijn ervaring in programmeren en diverse rollen, inclusief detachering, heeft hem goed voorbereid op zijn directe positie bij PKIsigning. Het kwam voor hem prachtig samen. Robbert: “Ik ben eens koffie gaan drinken en ben de hele middag gebleven. Het was super en de samenwerking is nog diezelfde dag beklonken”. 

Kwaliteit boven snelheid 

Robbert wordt gedreven door het creëren van waarde in zijn werk. “Ik zoek altijd naar manieren om goede code te leveren die niet alleen mijn collega’s ten goede komt, maar ook iets is waarop de Product Owner kan vertrouwen én die bijdraagt aan onze doelen bij PKIsigning,” legt hij uit. Deze benadering van kwaliteit boven snelheid is wat hem motiveert. Hij vervolgt: “Ik wil dat hetgeen wat ik ontwikkel echt waardevol is voor een ander. Dat geeft me voldoening.” 

Geen ruimte voor bullshit 

De eerste maanden van Robbert bij PKIsigning waren zowel uitdagend als verrijkend. Hij kwam binnen op de vooravond van een grote release, wat een intensieve maar leerzame periode was. Robbert benadrukt: “De samenwerking met het team en de houding om het steeds beter te willen doen, maken het nu al tot een goed en leuk project wat precies bij mij past.”. Hij prijst de no-nonsense houding in de onderlinge samenwerking: “Er is hier geen ruimte voor bullshit, zelfs niet van een lead, iedereen houdt elkaar scherp” zegt hij met een glimlach. 

Een speciale mindset 

Kijkend naar de toekomst, is Robbert optimistisch. “We zijn nu echt aan het voorsorteren op het uitfaseren van de huidige versie. Ik kijk uit naar het moment waarop we volledig kunnen overstappen op het nieuwe PKIsigning,” zegt hij. Deze periode van overgang is intensief, maar Robbert is enthousiast over de mogelijkheden die het biedt voor het bedrijf en zijn product. Hij benadrukt het kritieke belang van het product en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Dat heeft hij bij PKIsigning echt ontdekt: “We streven naar hoge kwaliteit, en dat vereist een speciale mindset,” concludeert Robbert. 

Nieuwsgierig? Ontmoet ons hele team en/of lees meer over werken bij PKIsigning 

Kennismaken met PKIsigning?