Het nieuwe PKIsigning: de eerste bevindingen en meest gestelde vragen

Het is zover, sinds 1 februari online en nu de standaard: ons nieuwe platform!

We hebben honderden mensen mogen verwelkomen in een van de online uitlegsessies en jullie zijn lekker aan de slag gegaan.

Veel positieve geluiden, het ziet er mooi uit. Met name de ervaring voor jullie als klant is echt een verbetering.

Uiteraard ging niet alles van een leien dakje. Er zijn wat zaken die beter hadden kunnen lopen, met de kennis van nu. We hebben veel waardevolle feedback ontvangen en in een aantal sprints gelukkig de belangrijkste zaken kunnen oplossen voor de overgangsdatum op 1 april.

Natuurlijk hebben wij hier ook van geleerd en gelukkig hebben we niet elk jaar zo’n grote verandering. Dit zijn de meest gestelde vragen van jullie met de antwoorden.

  • Ik moet meer klikken, waarom is dat een verbetering?

Dit komt door de nieuwe opzet van workflows en om het platform klaar te maken voor doorontwikkeling. Denk hierbij aan parallel ondertekenen, formuliervelden en nog veel meer. Dat haalt helaas iets van de eenvoud weg in het proces. Bij de ontwikkeling van ons nieuwe platform heeft jouw klant centraal gestaan. Voor hen moet het eenvoudig worden, dat is gelukt. We kijken naar mogelijke verbeteringen binnen de workflows voor je organisatie.

  • Ik vind/vond het wat trager, klopt dat?

Een aantal klanten die dagelijks veel documenten verwerken, hebben dit kunnen merken. Na de eerste try-out versie duurde het laden van het dashboard lang. We hebben hier uitvoerig onderzoek naar gedaan en dit direct op kunnen. Met twee updates hebben we dit kunnen reduceren en met een factor van 32x kunnen versnellen.

  • Ik vind het dashboard niet overzichtelijk, kunnen hier verbeteringen in komen?

Het dashboard werkt anders. Dat is even wennen. Het dashboard is ontworpen voor meer dynamische overzichten. Op de roadmap staat bijvoorbeeld, dat je zelf kolommen kunt verslepen/aanzetten. Hiermee kan je je dashboard personaliseren. Helaas is het niet gelukt om dit mee te nemen in de eerste release, maar dat komt er zeker aan.

  • De ondertekenvelden verspringen soms

De ondertekenvelden blijven niet altijd op de gekozen plaats beschikbaar. Hier wordt hard aan gewerkt. Wij verwachten dat dit zeer binnenkort is opgelost.

  • V1 verzoeken verlengen soms niet

Waar ons nieuwe platform met dynamische deadlines voor opvolgende actoren werkt, heeft het vorige platform harde deadlines. Gelukkig kunnen er geen nieuwe verzoeken meer worden aangemaakt in ons vorige platform, waardoor dit snel tot het verleden zal behoren.

Kennismaken met PKIsigning?