Kijken naar 2023: mooie ontwikkelingen

Donderdag 8 december 2022

Dirk Kreijkes PKIsigning digitaal ondertekenen. Mooie ontwikkelingen
Dirk Kreijkes PKIsigning digitaal ondertekenen. Mooie ontwikkelingen

Beste klant,

Met dit bericht willen wij jou als klant informeren over van een aantal aanpassingen die in 2023 gaan komen binnen PKIsigning. Hier zitten kleine maar ook zeer grote veranderingen tussen.

Gebruikersgroepen en klant feedback

In 2023 gaat klantinput en -feedback een andere rol krijgen binnen ons product. In de afgelopen jaren heeft onze start-up veel meegemaakt. Er zijn veel onderdelen geprofessionaliseerd en daar hoort ook feedback ontvangen bij. Er wordt nog gekeken naar hoe we dit handen en voeten gaan geven. De eerste gebruikersgroep is ondertussen samengesteld. Dit zijn kantoren die gebruik maken van PKIsigning in combinatie met AFAS. Wil je graag aansluiten? Stuur een mailtje naar info@pkisigning.nl.

Onze nieuwe jas

De afgelopen maanden hebben voornamelijk in het teken gestaan van onze nieuwe gebruikersinterface: versie 2.0. Dit gaat veel betekenen, met name meer gemak voor je klanten. In de afgelopen jaren hebben we veel ontwikkeld voor het verbeteren van de processen rondom digitaal ondertekenen. Wij krijgen veel ontwikkelverzoeken binnen. Sommige goed te implementeren, andere niet. Na uitgebreid onderzoek hebben we de keuze gemaakt voor een nieuw front-end. Hierdoor kunnen we naar de toekomst meer stabiliteit bieden, maar ook sneller en makkelijker nieuwe features inpassen. Het goede nieuws is, dat het voor jou en je klanten makkelijker en overzichtelijker wordt. Een kleine impressie hieronder.

Bij aanpassing van een product nemen wij ruim de tijd om onze klanten te laten wennen. Dit zie je terug in de looptijd van de verandering:

Q1: versie 2.0 met basisfunctionaliteiten naast bestaande interface beschikbaar.
Q2: versie 2.0 met alle onderdelen uit bestaande interface, naast bestaand platform beschikbaar. Gedurende Q2 zullen er nieuwe onderdelen worden toegevoegd.

Op 1 september 2023 zal het huidige platform niet meer beschikbaar zijn.

Het is een grote stap, maar het levert veel verbetering op. Daarnaast zorgen wij er uiteraard voor, dat we regelmatig informatie met je delen en we altijd beschikbaar zijn voor jou en je organisatie om te helpen.

Koppelingen en Power Automate

Wij zijn erg trots op het feit, dat PKIsigning is opgenomen als gecertificeerde connector in de Microsoft store. Dit geeft veel mogelijkheden. Wij hebben hier eerder informatie over gedeeld. In de afgelopen jaren zijn we vaak gevraagd rondom koppelingen en integraties. Hierbij geldt altijd: PKIsigning wil dit graag voor jou regelen! Let wel; we hebben altijd de medewerking nodig van de te integreren of te koppelen partij. Er zijn een divers aantal koppelingen en integraties aanwezig. Misschien wel de mooiste is de integratie met AFAS. Hier lees je daar meer over.

Trots zijn we ook op het feit dat er een mooie integratie is gemaakt met Silverfin. Onderhanden zijn de integraties met zowel Alure als ook Exact, te weten Rapportage Gemak en Fiscaal Gemak.

We willen je met dit bericht oproepen om aan je contactpersoon bij de betreffende aanbieder te vragen hoe het er mee staat. Hierdoor kunnen we met elkaar mooie dingen bereiken.

Roadmap

Vaak worden we gevraagd naar de roadmap van PKIsigning. Dat is moeilijk om hierover informatie te delen om geen verkeerde verwachtingen te geven. Wel kunnen we meegeven wat de voornemens zijn te ontwikkelen in 2023:

  • Invulformulieren toestaan alsmede ook handtekeningvensters voor later te ondertekenen
  • Parallel signing
  • Gekwalificeerd ondertekenen afdwingbaar maken bij ondertekenaars met een geïntegreerde ‘Know Your Customer’ procedure waarbij de ondertekenaar gebruik kan maken van een gekwalificeerd middel.
  • Validatie van op te vragen XBRL-documenten
  • Conversie mogelijkheden tussen RGS | XBRL

Heb je vragen of wil je nu al meer weten? Wij horen het graag.

Dirk Kreijkes
Directeur PKIsigning

Kennismaken met PKIsigning?