“Ik heb veel werkgevers gehad, maar deze club is echt uniek”

Dinsdag 6 december 2022

Jorik support engineer bij PKIsigning. Vindt deze club uniek.
Jorik support engineer bij PKIsigning. Vindt deze club uniek.

Vandaag maak je kennis met Jorik Bruijnes. Jorik is sinds drie jaar support engineer bij PKIsigning. Zijn motto: “Voorkom tunnelvisie bij probleemoplossing, durf breder te kijken”.

Dagelijks behandelt hij als support engineer heel veel verschillende klantcases. Van gebruikersvragen tot ontwikkelwensen. En van blije klanten tot stressvolle situaties met kritieke ondertekendeadlines. Hij blijft er rustig onder en doet het werk dagelijks met plezier. Jorik: “Ik kan niet nieuws brengen waar een klant op hoopt. Maar als de klant begripvol reageert vind ik dat fantastisch.”

Inzicht geven aan klanten

Het supportwerk bestaat voor hem uit eerste- en tweedelijns support aan PKIsigning platform gebruikers. En het bijwerken van de kennisbank. “Bouwen aan klanttevredenheid, zo zie ik mijn werk”, vult Jorik aan. De supportrol was drie jaar geleden niet nieuw voor hem, de sector en het product wel. Hij heeft eerdere ervaring als support- en gedetacheerd IT-medewerker bij diverse bedrijven.

PKIsigning springt er voor hem bovenuit. Jorik: “Ik vind het platform echt machtig mooi. Accountancy en digitaal ondertekenen was drie jaar geleden nieuw voor me. Ik heb het me snel eigen kunnen maken en ben gaan inzien wat de juridische waarde is van het product. Dat kan ik enorm waarderen. Het zou mooi zijn als meer mensen de waarde ervan inzien. Niet eens zozeer van het product, maar van het digitaal ondertekenen.”

Meer zekerheid en veiliger

Een natte handtekening is vrij simpel na te maken. En wees eerlijk, houd jij de handtekening altijd naast het paspoort of ID-bewijs? Zeker wanneer je gekwalificeerd ondertekent is de zekerheid een stuk groter. Wist je dat je tegenwoordig niet meer fysiek geïdentificeerd hoeft te worden om een gekwalificeerd certificaat te verkrijgen? Niemand zal een dergelijke handtekening in twijfel trekken omdat er zoveel waarborgen in het proces zitten die ervoor zorgen dat de onweerlegbaarheid is geborgd. Bij geavanceerd ondertekenen worden er zaken als e-mail en mobielnummer geverifieerd. Ook relatief veilig maar zonder 100 % zekerheid vast te stellen dat diegene ook diegene is die heeft getekend. PKIsigning onderscheid zich omdat de meeste ondertekening gekwalificeerd worden gedaan.

“Het zou mooi zijn als meer mensen de waarde ervan inzien

Wat is voor Jorik belangrijk in het werken bij PKIsigning? Jorik: “Er moet voldoende uitdaging in zitten. Ik wil oplossingsgericht kunnen werken. Dat zit mij in hulpvragen beantwoorden, maar ook in kennisdeling. Het is ook van waarde om een klant op een andere denklijn te kunnen wijzen, als de oplossing niet ligt in waar de klant dat vermoedt.”

Voor elkaar en met elkaar

De organisatiecultuur is minstens zo belangrijk voor hem. Hij vervolgt: “Het bedrijf is heel mensgericht, collegiaal, het motto is met elkaar en voor elkaar. En dat op alle niveaus. Dat is echt waardevol. Echt. Ik heb veel werkgevers gehad maar deze club is echt uniek.”

 Meer weten? Bekijk ons hele team en/of schakel met support om Jorik eens te spreken!

Kennismaken met PKIsigning?