Drie features die het digitale ondertekenproces verbeteren

Dinsdag 6 september 2022

Digitaal ondertekenen akten en contracten huis
Digitaal ondertekenen akten en contracten huis

Met regelmaat brengt PKIsigning releases uit. In dit artikel belichten we drie waardevolle onderdelen, die recent zijn toegevoegd aan het ondertekenplatform. Wil je graag meer ontdekken van PKIsigning, volg dan een van de aankomende webinars.

1) Directe validatie bij uploaden XBRL-bestanden

Werk je veel met XBRL-bestanden op ons platform, bijvoorbeeld voor het deponeren van publicatiestukken bij de Kamer van Koophandel? Dan is deze feature handig voor jou! Soms bevatten XBRL-bestanden vanuit de bron fouten. Direct na het uploaden van de bestanden worden de XBRL-bestanden nu eerst gevalideerd. Eventuele meldingen over de opbouw en consistentie van het bestand worden direct in beeld getoond. Daarmee kun je aanpassingen, door in je rapportage software en het bestand, opnieuw aanbieden bij PKIsigning. Het voorkomt dat je pas op het eind van het proces, bij het indienen bij de uitvragende partij, fouten ontdekt en het hele proces opnieuw moet doorlopen. Handig voor jou en minder gedoe voor de klant!

2) Eigen beeldmerk als stempel bij ondertekening

Klanten die gebruik maken van ‘whitelabel’ functies van PKIsigning kunnen nu nog verder gaan in het branden van de software. Bij digitaal ondertekenen heb je drie opties om de handtekening visueel weer te geven. Een krabbel, een afbeelding of een digitale stempel. Het gebruik van de stempel heeft altijd de voorkeur (lees ook: Het lijkt een drempel, maar gebruik het stempel | PKIsigning), zodat ook bij een afgedrukte overeenkomst zichtbaar is dat het om een digitale versie gaat. Ook de datum en tijd van ondertekening zijn toegevoegd. Het stempel dat wordt gezet en een basis beeldmerk van eIDAS. Met de nieuwe feature kun je ook je eigen stempels ontwerpen en toevoegen voor gebruik. Hier kun je bijvoorbeeld je kantoorlogo in verwerken.

3) (On)zichtbare API-verbeteringen

Steeds meer partners maken gebruik van de uitgebreide RESTfull API van PKIsigning. Daarmee kunnen eenvoudig koppelingen worden gemaakt. Je kunt de ondertekensoftware aansluiten op de bedrijfssoftware binnen je organisatie en processen efficiënter laten verlopen. In de nieuwe release is de webhook toegevoegd bij verlopen verzoeken. Ons platform geeft daarmee direct een signaal aan het gekoppelde systeem dat een verzoek verlopen is. Deze kan worden verlengd, opnieuw worden aangeboden of laten vervallen. Die status kan dan ook in het gekoppelde systeem worden weergegeven. Daarnaast zijn er verbeteringen toegevoegd aan de API om de integratie met het Microsoft Power Platform te maken. Je kunt daarmee zelf integraties ontwerpen.

Bekijk de wijzigingen in de release notes of neem contact op als je nieuwsgierig bent naar onze software!

Kennismaken met PKIsigning?