We hebben de afgelopen tijd weer hard gewerkt aan zichtbare maar ook onzichtbare verbeteringen in het PKIsigning platform. Komend weekend zal versie 20.12 worden uitgerold op onze productie-omgeving. Het platform kan gedurende het weekend daarom niet bereikbaar zijn.

De volgende zaken zijn nieuw:

1. Accorderen en deponeren van SBR publicatiestukken met Batavia rendering

Het PKIsigning platform ondersteunde al de deponering SBR voor middelgrote rechtspersonen. Vanaf nu is het ook mogelijk om micro/klein te kunnen deponeren via SBR. Afhankelijk van je abonnement komt deze functionaliteit beschikbaar. Daarnaast kunnen voor gebruik extra kosten in rekening worden gebracht. Neem hiervoor contact op met de PKIsigning servicedesk.

2. Uitbreiding dossierfunctionaliteit

In de vorige versie hebben we de dossierfunctionaliteit geïntroduceerd. We hebben een aantal verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd die het gebruik nog meer vergemakkelijken. Vanaf nu is het mogelijk om de volgorde van documenten in een dossier te wijzigen en is het mogelijk om documenten zonder ondertekenaar toe te voegen.

3. Deadline ondertekenverzoek verlengen

De meest gevraagde feature is het verlengen van de deadline bij een verlopen ondertekenverzoek. Het is nu mogelijk om deadlines te verlengen om de ondertekenaar langer de mogelijkheid te geven te ondertekenen zonder dat je documenten opnieuw moet uploaden.

4. Ondersteuning Word bestanden

Het is niet langer nodig om .doc en .docx bestanden om te zetten naar PDF. Je kunt ze direct via het platform laten ondertekenen. Bij uploaden worden de documenten automatisch omgezet naar PDF.

5. Nieuwe printerservice

Er wordt veel gebruik van gemaakt van de printerfunctie. Er zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor de conversie van lokaal naar platform betrouwbaarder is. Daarnaast kunnen meldingen uitgezet worden in de lokale software. Hiervoor dien je lokaal een nieuwe versie te installeren van de printerservice. Deze vind je hier.

6. White label

Met de white label functionaliteit is het mogelijk om het platform te gebruiken in eigen look-and-feel en met eigen opmaak van notificaties. Voor gebruik worden extra kosten in rekening gebracht. Neem hiervoor contact op met de PKIsigning servicedesk.

Overige belangrijke aanpassingen en verbeteringen:

• Gemakkelijker om ondertekenaars uit te nodigen. Je staat niet meer standaard zelf ingevuld als ondertekenaar
• Uitbreiding van SBR Assurance functionaliteit. Deze heeft zoveel als mogelijk dezelfde functies als PDF-ondertekenen

Wat kun je in de volgende update verwachten

• Kunnen goedkeuren en versturen van fiscale stromen (IB, VpB, OB/ICP)
• Veilig kunnen uitwisselen van documenten en dossiers waarop geen ondertekening is vereist (afleverfunctie)

Voor meer informatie kun je onze kennisbank raadplegen.